Turbulent politikk i Iran er cryptocurrency mining fiaskoen

0
138

Iran cryptocurrency

Iranske myndigheter hevder bransjen er å sette press på den nasjonale strømnettet, men tallene tyder på noe annet

Hypen rundt cryptocurrencies synes å peak og trau så ofte som nye utbygginger dukke opp i Huawei handel forbud saga, det virker så viktig på den tiden, men spenningen uunngåelig wains kort tid etter.

Mest nylig, interesse i Bitcoin, og dermed alle andre cryptos, reignited som mynt passerte en $13,000 verdivurdering for første gang siden 2017. Men den globale bitcoin feber kom som en uønsket hendelse til noen – nemlig irans nasjonale kraftnettet.

Iran ‘ s Energi-Departementet slår to cryptocurrency mining gårder i forrige uke på grunn av utilbørlig belastning de, og et økende antall gårder som dem, har lagt på irans kritisk infrastruktur.

Cryptocurrency mining gårder har shirked det meste av skylden for en bratt økning i etterspørselen fra landets kraftforsyning, som økte med 7% i den Iranske måned av Khordad, en måned som begynner i Mai og avsluttes i juni i gregoriansk kalender.

Du kan være sliter med å visualisere eller kvantifisere hva en 7% økning i etterspørselen ville være, så for å sette inn mer forståelige termer, en Iransk Energi Departementet talsperson Mostafa Rajabi sa elektrisitet kostnadene av gruvedrift en eneste Bitcoin tilsvarer samme beløp det ville koste å kjøre 28 husstander for et helt år.

Så, når du mener at de to gårdene stengt av Iranske myndigheter var å kjøre rundt 1000 high-powered crypto gruvearbeidere mellom dem, det blir litt lettere å begripe omfanget av etterspørselen som er plassert på det nasjonale strømnettet.

Bitcoin mining gårder som driver hundrevis og noen ganger tusenvis av maskiner på en gang er blant de mest lønnsomme måter bitcoin mining. Bitcoin mining har blitt mer vanskelig og regne-tungt over mange år, noe som betyr at individer kan ikke lenger feasibly meg på egenhånd, en stor satt opp er nødvendig for å gevinst i gruvedrift spill.

Det er noen forskjellige forklaringer på hvorfor landet har sett en bølge i digital gruvevirksomhet, en som har den mest vekt på er at Iran har blitt en attraktiv hjem for gruvearbeidere på grunn av sin relativt lave strømutgifter som vil øke lønnsomheten av gruvedriften.

Se relaterte

Hva er cryptocurrency gruvedrift? JP Morgan avslører sin egen cryptocurrency, til tross for Bitcoin skepsis Hva er Vekten? En guide til Facebook er cryptocurrency

I henhold til RFERL, det har vært rapporter om Iranske bønder som har satt opp crypto gruvedrift ved siden av sin vanlige virksomhet fordi de får subsidiert strøm omkostninger fra myndighetene for å kjøre en landbruks-området.

Denne teorien har blitt ytterligere bekreftet av andre rapporter og kommentarer fra offentlige tjenestemenn hevder gruvedrift har blitt dukker opp over hele landet på skoler og moskeer som både får gratis strøm.

Rajabi sa i forrige uke at den Iranske regjeringen vurderer en spesiell elektrisitet tariff for cryptocurrency gruvearbeidere på grunn av sin enorme makt krav. Rajabi sa de “uvanlige” økning i forbruk av elektrisitet venstre landets power grid “ustabil” og forårsaket problemer for forbrukerne.

Dagen før Rajabi kunngjøring, Mohammad Hassan Motevalizadeh, administrerende DIREKTØR i Tavanir, irans statlige power distribution company, sendt et brev til provinsielle kraft distribusjon selskaper til å identifisere gruvedrift og kuttet sin makt til offentlige forskrifter er på plass.

Andre forklaringer på økningen i gruvedrift på Iransk jord stammer fra politikken. Mer spesifikt, den sterke økonomiske sanksjoner USA har plassert på Iran. Sanksjonene, som trådte i kraft i November 2018, som har gjort sende og motta penger via metoder som for eksempel bankoverføring i Iran ganske vanskelig.

Sanksjonene har negativt påvirket land fra Europa og andre som har undertegnet av Iran Nuclear Avtale som alle ønsker å opprettholde handel med landet. Bankene har allerede blitt bøtelagt hundrevis av millioner av dollar for brudd på disse sanksjoner, slik de fleste nå rett og slett forby transaksjoner med land, juridisk eller på annen måte.

Hvordan forholder dette seg til crypto gruvedrift? Iranske borgere er angivelig å snu til cryptocurrencies for å raskt og sikkert gjøre internasjonale betalinger mens foregående sanksjoner plassert på Iranske banker. Dette fremdeles ikke en garantert metode for å omgå strenge økonomiske sanksjoner, skjønt. USA har vært kjent for å aggressivt forfølge enkeltpersoner som ønsker å konvertere AMERIKANSKE Dollar i Iranske Rial ved å overføre det via bitcoin.

Mulig scapegoating?

Mens vi vet at crypto gruvedrift er på opp i Iran og at virksomheten er maktsyk, tviler fortsatt på om næringen blir scapegoated for irans mulig bruk av energi ressurser.

Iranske myndigheter sier at crypto gruvearbeiderne skal betale strømutgifter nær eller lik de som er i utlandet, men gruvearbeidere spørsmål landets effektivitet på å kjøre av kraftnettet, og har liten forståelse av variabler som påvirker en gruve gårdens energibruk.

“Jeg har alltid trodd at regjeringen ville være tilbøyelig til skatt crypto gruvedrift, noe som ville være naturlig, men nå ser det ut til at landet står overfor en langvarig strøm problem og crypto gruvedrift er et enkelt mål,” sa Babak Nazari, tidligere Iransk-basert cryptocurrency miner, snakker til Al-Jazeera.

“De bruker også den unnskyldning at gruvearbeiderne bruker for mye makt, men henviser til en av industriens forbruk uten å vurdere dens effektivitet er nesten meningsløst,” la han til.

Det finnes ingen offisielle tall som indikerer cryptocurrency gruvedrift er å klandre for landets makt belastning og Iran ‘ s Ministry of Energy ikke holde up-to-date tall om sin data på strømforbruk.

Noen mennesker tror at landet er scapegoating den crypto gruveindustrien for vedvarende feil på nettet. Selv før økningen i gruvedrift, Iran ble opplever hyppige strømbrudd som foreslått landet var overfor vanskeligheter med power management uansett.

Bitcoin er kort oppblomstring

Interesse i bitcoin re-pirret nylig som mynt verdivurdering steget utover verdt $13 000, noe som resulterer i noen kommentatorer hevder at turen i verdivurdering ville fortsette utover $20,000 – en bragd som aldri materialisert seg. Mynten er nå sakte slippe verdi, har i dag en verdi på litt over $11,000 USD i henhold til CoinMarketCap.

Det var den andre store økningen i verdivurdering for cryptocurrency som har fått masse oppmerksomhet i media og i 2017 i sine glansdager for investorer og entusiaster. Prisen steg 20% tidligere i år på grunn av en ukjent investor bestilling 100 millioner dollar verdt av mynten, noe som sine største en-dagers stige i løpet av et år.