Sök Slack för att Upptäcka Office Secrets på Ditt Nya Jobb

0
13
Illustration for article titled Search Slack to Discover Office Secrets at Your New Job Grafik: Slack/Nick Douglas

När du ansluter till ett nytt jobb, det är en hel del som du behöver för att lära sig bortom den officiella läggning. Du måste ta reda på din outtalade ansvar, relationer mellan människor och avdelningar, och lite av kontor skvaller. Om din arbetsplats använder chat-app Slack, du kan plocka upp en hel del av denna information genom att söka i arkiven. Du har inte tid att läsa allt alla skrev, så här är hur man hittar de mest viktiga (och saftig) saker.

Article preview thumbnail

Hur att Navigera Kontor Etikett på Slak

Det är helt och hållet möjligt att det bland vissa av de anställda, vänner och människor med annat…

Läs mer läs

Du behöver inte gå så långt som den nya, aggressiva anställd som beskrivs i the New York Times:

Det var killen som berättade om en ambitiös ny anställd på sitt företag som tillbringade sina första veckor skur tusentals Slack loggar anor år före hans ankomst. “Han har en encyklopedisk kunskap om varför vissa beslut tagits och varje personal som någonsin hänt,” den anställde säger. “Varje liten mellanmänskliga tiff. Varje intervju har vi någonsin gjorts!”

Bara ett par timmar med att söka, sprida under din första vecka eller två, kan hjälpa dig att få den låg på marken. Du kan antingen behålla din forskning att Slappa, eller använda den för att komma igång när du pratar med din nya medarbetare ansikte mot ansikte: “Hej, jag såg att alla var att diskutera Florida reträtt förra månaden. Ingen nämnde det för mig. Bör jag veta?”

Hur man Söker

Du kan starta en sökning i det övre högra hörnet av Slack fönster, eller med Ctrl-F kortkommandot (Cmd-F på Mac). Slack kommer att föreslå några autocompleted villkor som du skriver.

Efter att du har tryckt på enter, dina resultat sida kommer att innehålla en högra kolumnen med kraftfulla filter alternativ. Du kan välja specifika kanaler för att söka, eller meddelanden från särskilda personer. Du kan också söka endast de kanaler som du är medlem av, eller alla offentliga kanaler också. Du kan inkludera eller exkludera automatiska meddelanden form av appar och robotar, och du kan ange ett datumintervall. Du kan kombinera alla dessa filter, så som allt din chef sagt om “fakturor” i en specifik kanal 2018.

Du kan inte se andra människors direkta meddelanden eller privata kanaler där du inte är medlem—men du kan lära dig lite om hur mycket folk pratar i privata, som du kommer att lära dig nedan.

Article preview thumbnail

Hur man Beter sig När Du Ansluter en Ny Slack

När jag kom till arbetsplatsen Slack på Lifehacker moderbolag, Fusion Media Group, gick jag i…

Läs mer läs

Sök Dessa Tre Viktiga Personer

Den allra första sak att göra är att söka ditt eget namn, i fall någon diskuteras du innan du kom. Du är på väg att få nämnts mycket mer ofta, så sök i detta nu innan resultaten är rörigt upp.

För det andra, sök på namnet på den person du byta. Se vilka kanaler som de tillbringade tid i, och vilka andra kanaler som pratade om dem. Om du inte arbetar med idioter, du kommer inte hitta en hel del skvaller. Men om rätt kanaler är offentliga, så får ni se om en annan avdelning hanteras dina föregångare inre begär en hel del, eller om deras arbete diskuterades i hela organisationen. Detta kan hjälpa dig att förstå rättigheter och ansvar för din roll.

För det tredje, sök din chefens namn och din chef meddelanden. Sök efter din chef är chef för, särskilt vilka meddelanden de skickar—det är bra att veta vad den högre-ups bryr sig om, eller om de ens använda den Slappa.

Forskning Dina Faktiska Jobb

Sök på alla sökord som är relaterade till dina arbetsuppgifter. Du kommer att se skillnader mellan hur ditt jobb beskrevs i-ombordstigning, och hur det faktiskt skakar ut. Och om du inte litar på en del av din läggning eller om-ombordstigning dokumentation för att vara up-to-date, sök Slack för det också.

Sök efter ditt avdelningens namn för att få en bättre känsla för hur din institutionen samverkar med andra—eller oavsett om det är ens nämns ofta. Om du ser en hel del resultat från vissa kanaler eller från vissa människor, noll i genom att filtrera för bara dessa kanaler.

Bläddra Viktiga Kanaler och Meddelanden

Du ska läsa den senaste arkiv av institutionens huvudsakliga kanaler, naturligtvis. Läs också tillbaka lite i office-brett chatt. Din organisation kan använda förvalda kanaler som #slumpmässiga och #meddelanden, eller det kanske har anpassade kanaler. Dessa kan förändras över tid, så se till att någon bjuder in dig till den aktuella kanaler som alla använder.

Läs arkiv av alla tillkännagivande-typ-kanaler som har sällsynta meddelanden. Detta är ett effektivt sätt att hitta den största milstolpar och vändpunkter. Du kan välja en del att forska vidare.

I din viktigaste kanaler, kontrollera chattloggar från för ett år sedan för att se om det finns någon årlig frågor som kommer att dyka upp snart igen, som konferenser eller semester scheman eller skatt tid. Du kan skriva in datum i sökfältet—”efter:2018-06-23 innan:2018-07-01 i:#sales_dept”—eller använda kalendern picker i filter-menyn.

Och läs fästs meddelanden i varje kanal som du ansluter. När du har en kanal öppen, klicka på den (jag) – ikonen i övre högra hörnet, som kommer att öppna en kanal, “Om” sidebar. I sidofältet, det “fasta Objekt” – avsnitt, för meddelanden om att någon avsiktligt har markerat.

“Om” sidebar har också en “Highlights, för meddelanden som Slack tycker kan vara viktigt (eftersom de fick en hel del svar, eller för att de har ett “@här” eller “@kanal”).

Sök alla dina viktigaste kanaler för ord @här och @kanal, plus att “komma ihåg” eller “alla.”

Diverse Sökningar

Om du har mer tid, dessa sökningar kommer att hjälpa dig att förstå vissa fördelar, varningar, företagskultur och gemensamma problem. Leta efter ord som:

  • “trasig” eller “kan inte hitta” eller “jag kan inte” eller “har fortfarande inte” eller “dagar sedan” (för problem att förutse—eller lösa)
  • “logga in” eller “vårt konto” eller “access” eller till “användarnamn” och “lösenord” (för att hitta ditt företags konto information och se vilka tjänster det krokar i, som Salesforce, MailChimp, Google Analytics, eller LexisNexis)
  • “Jag hatar” eller “jag älskar” (filter för att bara de mer allvarliga arbetsrelaterade kanaler)
  • “shitshow” eller “katastrof” eller “debacle”
  • “nytta” eller “bonus” eller “semester” eller “day off”
  • “uppsägningar” eller “upphör” eller “sluta” eller “unionize”

Sök efter Kanaler för att Gå med

I main chat gränssnitt, klicka på “Kanaler” (i kanallistan på menyn till vänster) för att se alla allmänna kanaler på din organisations Slack. Sortera efter “Medlemmar (de flesta till minst antal)” för att snabbt ansluta sig till de mest populära kanaler. Sortera efter “Datum (nyaste först)” för att se ett rum som människor har nyligen lagts till.

Du bör också ställa ett par arbetskamrater om det finns några populära privata kanaler. Till exempel, på Lifehacker är moderbolag i G/O Media, för att bara vissa människor kan skapa offentliga Slack-kanaler, men vi kan alla skapa privata kanaler. Så de kanaler för te-älskare, katt älskare, spökhistorier, dålig tweets, värre tweets, ordlekar, och God Plats för spoilers är alla privata.

Eller gå till https://YOURSLACKNAME.slack.com/stats#channels att sortera kanaler genom några mer statistik, inklusive hur många personer har skrivit, antingen inom sista 30 dagar eller sedan den kanal skapades. Sortera genom att “Ändra på de medlemmar som skrivit” för att se vilka kanaler som nyligen fått en mycket mer aktiv. Som kommer att omfatta populära kanaler, och mestadels döda de som någon skrev nyligen i.

Spy på Hela Laget

Du kan se vem som är Slacking mest på ditt lag, om din Slack admins inte har trasslat med standard. Gå till https://YOURSLACKNAME.slack.com/stats#members för att se en lista över medlemmar som du sedan kan sortera genom att “Meddelanden postade.” Det är lite vilda som Slack kan vem som helst se detta! Kom ihåg att detta är inte ett ord, och det är som påverkas av någons chatta stil: om din chef tycker om att trycka på enter efter varje par ord, de kommer att visa upp högre på den här listan.

Du kan se ett diagram av Slack aktivitet över tid, och hur mycket av det som sker i det privata, på https://YOURSLACKNAME.slack.com/stats. Du kan se att alla de verkliga samtal (eller tid-att döda skämten) är att gå på någonstans som du inte kan se. Bättre att bli inbjudna till några privata chattar.

Tack för att Lifehacker hälsa redaktör Beth Skwarecki och teknisk redaktör David Murphy för att hjälpa mig att sammanställa forskning dessa tips.