Hvordan til at Finde Ud af, Hvornår Din Freelance Arbejdsdagen Er Slut

0
10
Illustration for article titled How to Figure Out When Your Freelance Workday Is Over Foto: Ali Yahya (Unsplash)

Hvis din arbejdsbyrde er kun begrænset af antallet af timer, du er villig til at sætte i, hvordan du beslutter dig for, når du har arbejdet med “nok”?

Uanset om du er en fuldtids freelancer, en koncert økonomi arbejdstager, eller en traditionel medarbejder, der forfølger en side stress, på et tidspunkt er du nødt til at spørge dig selv, hvordan man kan strukturere en arbejdsdag, der ikke passer ind i standard 9-til-5 (eller 8-til-5, eller 9-til-6) skabelon.

Der er tre grundlæggende måder at løse dette problem, hver med deres egne fordele og ulemper.

Timer-baseret arbejdsdag

Hvis du giver dig selv en timer-baseret struktur, du fortæller dig selv, “i Dag, jeg har tænkt mig at arbejde fra klokken 9 til 5 p.m.” eller “fra 6 pm til midnat” eller hvad der virker for din tidsplan.

Du begynder at arbejde på din planlagte tid, slutningen på dine planlagte tid, og fortæl dig selv, at alt det, du har gennemført i løbet af de timer, der tæller nok.

I øjeblikket, min freelance-karriere kører på en timer-baseret hverdag, og jeg begynder på 7:30 a.m., arbejde, indtil 4 pm, og tage en 30-minutters frokostpause. Noget, der ikke blev løst ved 4 pm er nødt til at vente indtil næste arbejdsdag—hvilket betyder, at jeg har fået meget god til at vide, hvor meget arbejde, jeg kan producere i en given time, da jeg har brug for at vide, hvor mange projekter, jeg kan planlægge i en 40-timers arbejdsuge og stadig ramt af alle mine deadlines.

Article preview thumbnail

Kortere Projekter Er Ofte Bedre for Freelancere End Dem Længere

Freelance skribenter: vil du hellere skrive tre 500-ord stykker til $150 hver eller en til 1.500 ord…

Læs mere Læs

Projektet baseret på arbejdsdagen

I begyndelsen af min freelance karriere, jeg brugte en projekt-baseret struktur. Jeg ville arbejde på alle opgaver, jeg havde modtaget, og da jeg løb tør for opgaver, mit arbejde dagen (eller i nogle tilfælde, mit arbejde om ugen) var overstået.

Dette var også en del af min karriere, hvor jeg prøvede at sende mindst ét nyt pitch per dag, da jeg ikke altid har opgaver nok til at udfylde en otte-timers arbejdsdag. Plus, de opgaver, jeg fik ikke altid betale så meget, som jeg ønskede at tjene, så jeg vidste, at jeg havde brug for at finde nye klienter og niveau op, min indkomst.

Article preview thumbnail

Hvordan til at Level Op Din Freelance Indkomst i År

Hvis du ønsker at tjene flere penge som freelancer, her er de trin, vil jeg foreslå dig at tage.

Læs mere Læs

Siden jeg afsluttede opgaver, som jeg har modtaget dem, det betød, at der nogle dage, jeg vil have tre timers arbejde for at fuldføre, og andre dage ville jeg have 12 timer. Nogle freelancere kan lide denne form for tidsplan, fordi den frie tid opvejer de sene aftener, men det var min mindst foretrukne metode til at strukturere min arbejdsbyrde.

Indkomst-baseret arbejdsdag

Da jeg begyndte at få nok freelance opgaver, som jeg vidste, jeg ville have arbejde for at fuldføre hver dag, jeg skiftede over til en indkomst, der-baseret struktur. Jeg startede med at spørge mig selv: “Hvor mange penge har jeg brug for at tjene i denne måned, og hvor mange opgaver har jeg brug for at pitch, sikker og fuldstændig for at ramme det mål?”

I første omgang, det tog mig tæt til 50 timer om ugen for at ramme $5.000-måned indkomst mål, jeg havde sat for mig selv. Derefter, da jeg begyndte at opbygge relationer med højere betalende kunder, det tog færre timer for at tjene den samme mængde penge. Dette betød, at jeg havde tid tilovers til at få nye opgaver, så har jeg øget min indkomst mål.

Article preview thumbnail

Hvordan til at Forudsige Årlige Indtjening Fra en Freelance-Job eller Side Stress

Freelancere og side hustlers: hvor mange penge vil du gøre i år?

Læs mere Læs

Forskellige typer af freelance/gig økonomi/side travle karrierer vil naturligt egner sig til forskellige typer af hverdage. Hvis du er en hund rollator for en service som Rover, for eksempel, din arbejdsdag slutter, når du har gået alle hunde under din varetægt (og har gjort det administrative arbejde, der kræves for at styre din karriere, som at tjekke din Rover indbakke, og giver ejerne opdateringer på deres hunde’ dage).

Hvis du forsøger at få en fotografering virksomhed op fra jorden, du måske ønsker at starte med en projekt-baseret arbejdsdag: Hver dag, du vil nå ud til tre potentielle kunder, dele fem fotos på sociale medier, etc. Efterhånden som din virksomhed vokser, vil du sandsynligvis skifte til en indkomst-baseret hverdag—med andre ord, vil du begynde at spørge dig selv, “Hvor meget arbejde skal jeg gøre i dag for at slå min indkomst mål for den måned?”

Hvis du har bygget din karriere til det punkt, hvor du har mere end nok arbejde, der kommer din vej, kan du begynde at spørge dig selv, hvor mange timer du gerne vil arbejde hver uge (vs. hvor mange timer du har til at arbejde for at tjene de penge, du har brug for).

Så hvis du slutter hver dag spekulerer på, om du har arbejdet “nok”, så spørg dig selv hvilken type af arbejdsdagen, du gerne vil have. Så sæt dine mål i overensstemmelse hermed—og når du har ramt dem, og fortælle dig selv, at det er tid til at lukke den bærbare computer, sætte udstyr væk, og komme ud af hjemmet, kontoret/cafeen/co-working space. Din hverdag er gjort, og du kan nu nyde resten af dit liv.