Hvordan å Finne Ut Når Din Freelance Arbeidsdagen Er Over

0
9
Illustration for article titled How to Figure Out When Your Freelance Workday Is Over Foto: Ali Yahya (Unsplash)

Hvis arbeidsmengden er bare begrenset av antall timer du er villig til å sette i, hvordan kan du bestemme når du har jobbet “nok”?

Enten du er en full-time freelancer, en konsert økonomi arbeidstaker, eller en tradisjonell ansatt forfølge en side kjas, på et tidspunkt er du nødt til å spørre deg selv hvordan du struktur i en hverdag som ikke passer inn i standard 9-til-5 (eller 8-til-5 eller 9-til-6) mal.

Det finnes tre grunnleggende måter å løse dette problemet, hver med sine egne fordeler og ulemper.

Timer-basert arbeidsdagen

Hvis du gir deg selv en timer-basert struktur, som du selv sier, “i Dag, jeg kommer til å jobbe fra 9 am til 5 pm” eller “fra 6 pm til midnatt” eller hva som fungerer for din timeplan.

Du begynner å arbeide på den fastsatte tid, slutten på den fastsatte tid, og fortelle deg at alt du har fullført løpet av de timer som teller nok.

I dag, mine freelance karriere kjører på en timer-basert arbeidsdagen; jeg starter på 7:30 om morgenen, jobbe til 4 pm, og ta en 30 minutters lunsjpause. Noe venstre uferdig på 4 p.m. har å vente til neste arbeidsdag—noe som betyr at jeg har blitt veldig god på å vite hvor mye arbeid jeg kan produsere i en gitt time, siden jeg trenger å vite hvor mange prosjekter som jeg kan planlegge i et 40-timers uke og fortsatt treffe alle mine tidsfrister.

Article preview thumbnail

Kortere Prosjekter Er Ofte Bedre for Frilansere Enn De Lenger

Frilans skribenter: ville du heller skrive tre 500-word stykker for $150 hver eller en for 1500 ord…

Les mer Les

Prosjekt-basert arbeidsdagen

I begynnelsen av min freelance karriere, brukte jeg et prosjekt-basert struktur. Jeg vil fungere på alle oppdrag jeg hadde mottatt, og når jeg kjørte ut på oppdrag, mitt arbeid dag (eller i noen tilfeller, mitt arbeid uken) var over.

Dette var også en del av min karriere hvor jeg prøvde å sende ut minst én ny pitch per dag, siden jeg ikke alltid har nok oppdrag til å fylle en åtte-timers arbeidsdag. Pluss, de oppgavene jeg fikk ikke betaler alltid så mye som jeg ønsket å tjene—så jeg visste at jeg trengte å finne nye kunder og nivå opp min inntekt.

Article preview thumbnail

Hvordan til Nivå Opp Din Freelance Inntekt Dette Året

Hvis du ønsker å tjene mer penger som frilanser, her er fremgangsmåten jeg foreslår at du tar.

Les mer Les

Siden jeg fullførte oppgaver som jeg fikk dem, er dette ment som noen dager vil jeg ha tre timer med arbeid for å fullføre, og andre dager vil jeg ha 12 timer. Noen frilansere som denne slags tidsplan fordi gratis tiden balanserer ut de sene nattetimer, men det var mine minst favoritt metode for å strukturere min arbeidsmengde.

Inntekts-basert arbeidsdagen

Når jeg begynte å få nok freelance oppdrag som jeg visste at jeg ville ha arbeid for å fullføre hver dag, jeg byttet over til en inntekt-basert struktur. Jeg begynte å spørre meg selv: “Hvor mye penger trenger jeg å tjene denne måneden, og hvor mange oppdrag må jeg pitch, sikker, og du er ferdig for å treffe målet?”

Ved første, det tok meg nær 50 timer i uken for å treffe $5,000-måned inntekt målet jeg hadde satt for meg selv. Så, jeg begynte å bygge relasjoner med høyere betalende kunder, det tok færre timer for å tjene like mye penger. Dette betydde at jeg hadde tid til overs til å plukke opp nye oppgaver, så jeg økte min inntekt målet.

Article preview thumbnail

Hvordan å Forutsi Årlige Inntekter Fra en Freelance Konsert eller Siden Kjas

Frilansere og siden hustlers: hvor mye penger har du lyst til å gjøre dette året?

Les mer Les

Ulike typer freelance/konsert økonomi/side kjas karrierer vil naturlig egner seg til ulike typer arbeidsdager. Hvis du er en hund walker for en tjeneste som Rover, for eksempel, arbeidsdagen er slutt når du har gått alle hunder under omsorg (og gjort det administrative arbeidet som kreves for å administrere din karriere, som sjekker din Rover innboks og gi eierne oppdateringer på sine hunder’ dager).

Hvis du prøver å få en fotografering virksomhet utenfor bakken, ønsker du kanskje å starte med et prosjekt-basert arbeidsdagen: Hver dag, vil du nå ut til tre potensielle kunder, dele fem bilder på sosiale medier, etc. Etter hvert som bedriften vokser, vil du sannsynligvis bytte til en inntekt-basert arbeidsdag—med andre ord, vil du begynne å spørre deg selv: “Hvor mye arbeid må jeg gjøre i dag for å treffe min inntekt mål for måneden?”

Hvis du har bygget din karriere til det punktet hvor du har mer enn nok arbeid som kommer din vei, du kan starte med å spørre deg selv hvor mange timer du ønsker å arbeide hver uke (vs. hvor mange timer du må jobbe for å tjene penger du trenger).

Så hvis du slutter hver dag lurer på om du har jobbet “nok”, spør deg selv hva type av arbeidsdagen du ønsker å ha. Så sett deg mål tilsvarende—og når du har truffet dem, fortell deg selv at det er tid for å lukke den bærbare pc-en, sette utstyret unna, og komme seg ut av hjemmet kontor/kaffebar/co-working space. Arbeidsdagen er ferdig, og nå kan du nyte resten av ditt liv.