Hvad Er Lobbyisme?

0
9
Illustration for article titled What Exactly Is Lobbying? Foto: Getty Images (Mario Tama/Zach Gibson)

I sidste uge, i en Twitter-udveksling, New York Congressmember Alexandria Ocasio-Cortez og Texas-Senator Ted Cruz endelig enige om noget: Både tjenestemænd, som er gået sammen og understregede et behov for at begrænse mulighederne for, at tidligere medlemmer af Kongressen bliver lobbyister.

“Vores personale er at arbejde sammen i fællesskab for at forsøge at nå til enighed,” Cruz sagde. “Jeg overvejende enig med de holdninger, som hun havde tweeted og hvor vi er enige om den politik, vi skal arbejde sammen på tværs af partiskel.”

Men vil et lovforslag rent faktisk at udrette noget? Her er nogle indsigt i lobbyvirksomhed (og anti-lobbyisme) indsats af fortiden.

Hvad er lobbyisme?

Lobbyvirksomhed, der ikke selv har været rundt i meget lang tid, der går så langt tilbage som i det 17 århundrede og blandt det Britiske Parlament (og langt tidligere i historien, bare ikke anerkendt som sådan).

Kort sagt, når en person “lobbyer,” de er typisk arbejder på vegne af en virksomhed, organisation eller interessegruppe, med det mål at påvirke en beslutning-maker (normalt en embedsmand) på et bestemt initiativ, eller den række af initiativer.

Det er ofte advokater eller tidligere embedsmænd, der er ansat og betalt som en “advokat” for deres sag og disse lobbyister vil arbejde for at retfærdiggøre deres sag ved at sende en mail eller ringer til medlemmer af Kongressen; lobbyister kan også lovforslag med sig selv. “Afgående lovgivere er meget efterspurgt af lobbyvirksomhed virksomheder, især hvis de har haft en position af magt i deres Hill uopsigelighed,” Vox ‘ s Ella Nilsen skriver. “De er så ønskværdig, fordi de ved præcis, hvordan tingene fungerer, og hvem man kan tale i Kongressen.”

Mange hævder, at lobbyisme er en øvelse af Amerikanernes ret til at indgive andragender, beskyttelse, der ydes af den første ændring, og mange organisationer, som ACLU lobbyarbejde for deres årsager. Det er også en reguleret industri i USA, selvom reglerne kan variere fra stat til stat med forskellige regler omkring emner som finansielle oplysninger og gave begrænsninger (som vi vil tage stilling til om et øjeblik).

Lobbyister er også forpligtet til at officielt at registrere, selvom nogle stater, der ikke kræver officielle registrering, hvis de ikke er betalt over et bestemt beløb eller arbejde i et bestemt antal timer. Enhver lobbyist arbejder for eller på vegne af en fremmed nation skal også registrere i henhold til den Udenlandske Agenter Registration Act.

Hvad er problemet?

Grunden til lobbyvirksomhed har ry for at det ikke er fordi, at lobbyister er overvældende, betalt af massive selskaber med dybe lommer, der søger at drage fordel af deres forretningsmæssige interesser, snarere end behov for offentligheden. I 2018, for eksempel, Pharmaceutical Research and Manufacturers of America brugt næsten 28 millioner dollars på lobbyvirksomhed indsats, alene i første kvartal af dette år, PRaMA lobbyister brugt meget af deres indsats kæmper de SKABER en Handling, en tværpolitisk lovforslag, der ville skabe konkurrence mellem generisk og mærkevare medicin producenter, som uden tvivl er en fordel for forbrugerne.

“I dag er de fleste lobbyister er engageret i et system af bestikkelse, men det er den juridiske form, den slags, der løber grasserende i korridorerne i Washington,” Jimmy Williams, en tidligere lobbyist i DC, skrev for Vox. Med andre ord, lobbyvirksomhed er lovligt og reguleret, men ofte misbrugt. Her er et eksempel, i henhold til RepresentUs, en nonprofit, der afsættes til anti-korruption:

Lad os sige, at du er en stor bank. Du ønsker at købe indflydelse hos en senator på bankudvalg, så han kan stemme på din måde på et kommende lovforslag. Den nemmeste måde ville være at bare give $100,000 direkte til senator genvalg kampagne. Men ak, det ville være ulovligt — føderal lov forbyder virksomheder fra at foretage direkte donationer til kandidater. Så i stedet kan du leje en lobbyvirksomhed.

Her er, hvor tingene bliver korrupte. Der lobbyvirksomhed firma lovligt kan organisere en smarte fundraiser, der bringer i $100.000 til senator genvalg kampagne. På fundraiser, din lobbyist, der bare sker for at få en venskabelig snak om dine følelser på bank-politik med senator ‘ s personale.

Se problemet? Men lad det være klart: Det betyder ikke, at lobbyisme er en dårlig ting—problemet er den manglende regulering og gennemsigtighed, og vores behov for kampagne finansiere reformen i USA

Vi ved heller ikke, om lobbyvirksomhed indsats, der kan finde sted uden offentlighedens kendskab, og en række embedsmænd, der er tilsluttet til Trump Administration har ulovligt lobbyet regering, ikke at være registreret som lobbyister.

Foto: John Moore (Getty Images)

Hvad er Trumf gjort for at stoppe dette?

Under hans præsidentkampagne, Trump lovet at “tømme sumpen”—en eufemisme, der ofte omtales som et forsøg på at kvæle lobbyvirksomhed indsats i regering.

I januar 2017, Formand Trump logget ind for en etisk løfte om, at alle politiske ansættelser, som det vedrører lobbyvirksomhed indsats. Selvom Trump forbudt enhver, der gør tjeneste i den udøvende magt lobbyvirksomhed deres handlefrihed til fem år efter deres afgang, kunne de stadig lobby andre dele af det offentlige. Tidligere lobbyister kan også deltage Trump administration, så længe de ikke arbejde på et område, de tidligere havde været involveret i yderligere to år.

Stadig, disse er temmelig uklare linjer.

Som ProPublica skriver, at en række af tidligere embedsmænd har veget uden disse regler, der deltager i “skygge lobbyvirksomhed” eller job som strategisk rådgivning som en måde at undgå at blive officielt registreret som en lobbyist eller drage fordel af smuthuller i de løfte sig selv.

Foto: Chip Somodevilla (Getty Images)

Hvad er Ocasio-Cortez og Cruz enighed om?

Congressmember Ocasio-Cortez og Senator Cruz håber at forbyde Congressmembers lobbyvirksomhed for livet. “Hvis vi kan blive enige om et lovforslag, med ingen partisan sneg-i-klausuler, ingen gift piller, osv—bare en straight, ren forbud mod, at medlemmer af den amerikanske Kongres bliver betalt af lobbyister—så vil jeg co-lead regningen med dig,” Ocasio-Cortez skrev i en tweet, at behandle spørgsmålet om den “svingdør” af tjenestemænd spændende Kongres til job på lobbyvirksomhed virksomheder.

Det er lovende, at begge er enige om behovet for en reform, men det kommer med et enormt potentiale til at give bagslag. Tjenestemænd kan stadig manøvre deres vej ind kapacitet, der ikke kræver officielle registrering—hvilket betyder, at vores politiske landskab, og måske ende op med et par mere “strategiske rådgivere” i vores fremtid.

Med andre ord, det er usandsynligt, at et lovforslag vil udføre noget, medmindre gennemsigtighed og skygge lobbyvirksomhed er rettet til, med Senatet Flertal Leader Mitch McConnell, det er også usandsynligt, at tingene vil udvikle sig, men vi vil se, hvordan det spiller sig ud inden 2020 valg, hvis overhovedet.

For mere fra Lifehacker, sørg for at følg os på Instagram @lifehackerdotcom.