Hva Er Lobbyvirksomhet?

0
11
Illustration for article titled What Exactly Is Lobbying? Foto: Getty Images (Mario Tama/Zach Gibson)

Siste uke, i en Twitter-utveksling, New York Congressmember Alexandria Ocasio-Cortez og Texas-Senator Ted Cruz til slutt enige om noe: Både tjenestemenn har gått sammen og understreket et behov for å begrense muligheten av tidligere medlemmer av Kongressen fra å bli lobbyister.

“Våre ansatte er å arbeide sammen samarbeide for å prøve å komme til enighet,” Cruz sa. “Jeg er i det vesentlige enig med verv som hun hadde twitret og der er vi enige om politikken vi bør jobbe sammen på tvers av partigrenser.”

Men vil et lovforslag faktisk oppnå noe? Her er noen innsikt i lobbyvirksomhet (og anti-lobbying) innsats i det siste.

Hva er lobbyvirksomhet?

Lobbyvirksomhet i seg selv har eksistert i svært lang tid, dateres så langt tilbake som det 17. århundre, og blant det Britiske Parlamentet (og kanskje mye tidligere i historien, bare ikke gjenkjent).

Kort sagt, når en person “lobbyister”, de er vanligvis arbeider på vegne av en bedrift, organisasjon eller interesseorganisasjon, med mål om å påvirke en beslutningstaker (vanligvis en offentlig tjenestemann) på et bestemt initiativ eller sett av tiltak.

Det er ofte advokater eller tidligere offentlige tjenestemenn som er ansatt og betalt som en “advokat” for sin sak, og disse lobbyister vil arbeide for å rettferdiggjøre sin sak ved å sende en e-post eller ringer til medlemmer av Kongressen; lobbyister kan også utkast regninger selv. “Avgang lovgivere er svært ettertraktet av lobbyvirksomhet bedrifter, spesielt hvis de holdt en posisjon av makt under deres Hill tid,” Vox er Ella Nilsen skriver. “De er så ønskelig, fordi de vet nøyaktig hvordan ting fungerer og hvem du skal snakke med i Kongressen.”

Mange hevder at lobbyvirksomhet er en øvelse for Amerikanernes rett til å begjære, beskyttelse levert av first amendment, og mange organisasjoner som ACLU delta i lobbyvirksomhet for sine årsaker. Det er også en regulert næring i USA, selv om regler som kan variere fra stat til stat med varierende regler rundt saker som finansiell formidling og gave restriksjoner (som vi vil snakke i et øyeblikk).

Lobbyister er også nødvendig for å offisielt register, selv om noen stater krever ikke offisiell registrering hvis de ikke har betalt over et bestemt beløp eller arbeid over et visst antall timer. Noen lobbyist som arbeider på vegne av en utenlandsk nasjon må også registrere seg i henhold til den Utenlandske Agenter Registration Act.

Hva er problemet?

Grunnen til at lobbyvirksomhet har rykte gjør det er fordi lobbyister er overveldende, betalt av massiv selskaper med dype lommer som ønsker å nytte sin virksomhet interesser, snarere enn behovene til det offentlige. I 2018, for eksempel Farmasøytisk Forskning og Produsenter av Amerika brukte nesten $28 millioner kroner på lobbyvirksomhet innsats, alene, i første kvartal av året, PRaMA lobbyister tilbrakte mye av sin innsats kjemper SKAPER Handling, en tverrpolitisk lovforslag som ville skape konkurranse mellom generiske og merke stoffet produsenter, som kanskje er en fordel for forbrukerne.

“I dag, de fleste lobbyister er engasjert i et system av bestikkelser, men det er den juridiske form, den typen som går amok i maktens korridorer i Washington,” Jimmy Williams, en tidligere lobbyist i D.C., skrev for Vox. Med andre ord, lobbyvirksomhet er lovlig og regulert, men ofte misbrukt. Her er ett eksempel, i henhold til RepresentUs, en ideell organisasjon viet til anti-korrupsjon:

La oss si du er en stor bank. Du ønsker å kjøpe innflytelse med en senator på banking committee så han vil stemme på din måte på en kommende lovforslaget. Den enkleste måten ville være å bare gi $100,000 direkte til senator er reelection kampanje. Men akk, det ville være ulovlig — føderal lov forbyr selskaper fra å gjøre direkte donasjoner til kandidater. Så i stedet, du leie en lobbyvirksomhet fast.

Her er der ting blir ødelagt. At lobbyvirksomhet firma kan lovlig organisere et flott arrangement som bringer inn $100.000 for senator er reelection kampanje. På fundraiser, din lobbyist bare skjer for å ha en hyggelig prat om dine følelser på bank-policy sammen med senator ansatte.

Ser problemet? Men la oss være helt klart: Dette gjør ikke lobbyvirksomhet en dårlig ting—problemet er mangel på regulering og åpenhet og vårt behov for kampanjen økonomi reform i USA

Vi vet heller ikke om lobbyvirksomhet innsats som kan skje uten publikums kunnskap; en rekke tjenestemenn som er koblet til Trump Administrasjonen har ulovlig lobbied regjeringen, unnlate å registrere deg som lobbyister.

Foto: John Moore (Getty Images)

Hva har Trump gjort for å stoppe dette?

I løpet av hans presidentvalget, Trump lovet å “tappe sump”—en eufemisme ofte referert til som et forsøk på å kvele lobbyvirksomhet innsats i regjeringen.

I januar 2017, President Trump logget inn for en etikk pant for alle politiske ansetter når det gjelder å drive lobbyvirksomhet overfor innsats. Om Trump utestengt alle som tjenestegjør i den utøvende grenen fra lobbyvirksomhet sin handlefrihet i fem år etter sin avgang, kan de fortsatt lobbyen andre deler av regjeringen. Tidligere lobbyister kan også bli med Trumf-administrasjonen så lenge som de gjorde ikke arbeide på et område de tidligere hadde vært involvert i for to år.

Likevel, disse er ganske uklare linjer.

Som ProPublica skriver en rekke tidligere tjenestemenn har sidestepped disse reglene, å delta i “shadow lobbyvirksomhet” eller jobber som strategisk rådgivning som en måte å unngå offisielle registrering som en lobbyist eller å utnytte smutthull i pant seg selv.

Foto: Chip Somodevilla (Getty Images)

Hva er Ocasio-Cortez og Cruz enige på?

Congressmember Ocasio-Cortez og Senator Cruz håper å forby Congressmembers fra lobbyvirksomhet for livet. “Hvis vi kan bli enige om en regning uten partiske snek-i klausuler, ingen giftige piller, osv—bare en rett, rent forbud mot medlemmer av Kongressen blir betalte lobbyister—så jeg vil co-fører regningen med deg,” Ocasio-Cortez skrev i en tweet, som tar opp spørsmålet om “svingdøren” av tjenestemenn spennende Kongressen jobber på lobbyvirksomhet bedrifter.

Det er lovende at begge er enige om behovet for reformer, men det kommer med et stort potensial til å slå tilbake. Tjenestemenn kan fortsatt manøvrere seg inn kapasiteter som ikke krever offisielle registrering—som betyr at våre politiske landskapet kan ende opp med noen flere “strategiske rådgivere” i vår fremtid.

Med andre ord, det er usannsynlig at et lovforslag ville oppnå noe mindre åpenhet og skygge lobbyvirksomhet er adressert; med Senate Majority Leader Mitch McConnell, det er også lite sannsynlig ting vil utvikle seg, men vi får se hvordan dette utspiller seg innen 2020 valget, hvis i det hele tatt.

For mer fra Lifehacker, sørg for at du følger oss på Instagram @lifehackerdotcom.