Avgjøre om en Hot Dog Er en Sandwich Med Kuben Regel

0
11
Illustration for article titled Determine if a Hot Dog Is a Sandwich With the Cube Rule Foto: Tiara Aracama (Unsplash)

Jeg elsker pølser, men jeg har aldri brydd seg mye om deres taksonomi. Faktisk, jeg har bodd fullt ut av “Er en hot dog en sandwich?” diskurs, fast og nekter å danne seg en mening uansett. Men ordene betyr ting, og jeg forstår trang til å gi mening og orden til denne kaotiske tilværelse noen måte man kan.

Du har kanskje tenkt at du hadde sett denne debatten fra alle vinkler—selv delstaten New York har veid i—men Kuben Regel av Mat bringer et friskt perspektiv ved å identifisere matvarer basert på stivelse beliggenhet.

Illustrasjon: cuberule.com

Ting starter rimelig nok—en enkelt stivelse ved basen gjør en food “toast,” en ekstra stivelse på toppen gjør noe en sandwich, og en base pluss to parallelle vegger, betyr det at du arbeider med en taco (som betyr en hot dog er en taco). Men da får du til det fjerde bildet, og du innser dette diagrammet er å prøve å klassifisere en enchilada som “sushi.” Ting blir enda galere (og med vilje motstridende) hvis du går til cuberule.com der de listen nigiri sushi (en del av rå fisk oppå ris) som “toast.” Det er nesten som om denne regelen var ikke ment å være nyttig.

Dommen: kuben regel er wack i form av å identifisere matvarer, men det er et hack i at det identifiserer fullstendig nytteløse i å prøve å passe ting i fine små bokser (eller kuber). Være teknisk korrekt er ikke alltid nyttig, og pedantry svært sjelden vinner man noen venner. På samme måte som du aldri ville foreslå å gå ut for enchiladas å tilfredsstille en sushi begjær, har du sannsynligvis ikke ville foreslå pølser hvis noen sa at de var i humør for en sandwich. Det spiller ingen rolle om en hot dog er en sandwich, en hot dog er god. Og det tror jeg er alt vi trenger å vite.