Förbättra Din Handstil genom att Sakta Ner

0
1658
James Joyce i Ulysses (via Kirtley Jarvis) vs James Joyce i ett brev (via JustCollecting)

Då och då, du har för att skriva något longhand, för någon annan att läsa: En notering, ett meddelande, ett födelsedagskort. Och, om du är som många människor som vi har fått anteckningar eller meddelanden eller födelsedagskort från, som det ibland kommer ut oläsliga. Vi har lagt fram många metoder för att förbättra din handstil, men innan du provar dem, bara försöka bromsa fan ned.

Din typiska kursiv handstil är optimerad för hastighet. Det är för att få ner tankar så snabbt som möjligt, och det bara måste vara läsbart för dig själv, oftast för att transkribera den. Och när du tar anteckningar eller skriva något kreativt eller journalföring, hastighet frågor, så att du offra en del att läsa. Det är den handskrift som du behöver för de flesta ofta, så det är din standard-läge.

Article preview thumbnail

Journalföring Showdown: att Skriva jämfört med att Skriva

Jack London sa varje författare bör hålla en bärbar dator. “Att resa med det, äta med den, sover med den,” …

Läs mer läs

Men när du skriver en anteckning för att läsas av någon annan, din muscle memory sparkar på, och du klottra noteringen på högsta hastighet. Du besegra syftet med noteringen. Du kanske tror att du bara har “dålig handstil,” men spärra ett funktionshinder, kan du fixa detta om du bara sakta ner.

Jag antar att detta är “mindfulness”? Bara, du vet, uppmärksamma syftet av dina handlingar? Det verkar självklart, men det måste inte vara, eftersom den mest kända dålig handstil kommer från läkare, människor vars handstil kan bokstavligen döda någon.

Article preview thumbnail

Dechiffrera Dålig Handstil med Google Auto-Föreslå

Googles automatiska förslag funktionen är bra för en massa saker: att hitta programvara alternativ,…

Läs mer läs

Långsam handstil kommer naturligtvis att ta längre tid. Jag har transkriberat en passage från flygplatsen Jorge Louis Borges “Biblioteket i Babel” på min vanliga skrivhastighet, sedan igen för att sakta ner för att läsa. Den långsamma versionen är inte vacker, men åtminstone jag skulle inte skämmas för att sätta det i ett födelsedagskort.

Den första transkriptionen tog 2:10, den andra 2:47: 28% ökning. Din tid ökning kan vara större eller mindre, men det är förmodligen en acceptabel skillnad, de flesta gånger som du skriver longhand för någon annan.

Om du skriver långsamt driver du galen eller avbryter din tankeprocess, skriva ett utkast i not-ta hand, och transkribera det efter. De flesta kommunikationen förbättras genom ett andra utkast.

“Ett Bibliotek Primer” av John Bomull Dana

Tillbaka innan skrivmaskiner och datorer, alla typer av viktig information måste skrivas för hand. Bibliotekets katalog kort, till exempel, måste vara läsbar för en bred publik. Så biblioteket vetenskapsman Melvil Dewey (decimal system) utformade en läslig handstil system. Hastigheten har varierat kraftigt:

En cataloguer tog tre-och-en-halv minut i not-ta hand och nästan 12 minuter i katalogen hand. Men en annan tog tre-och-en-halv minut i not-ta hand och fyra-och-en-halv minut i katalogen hand. Och den tid som sparas bland bibliotekarier som tidigare hade misstas för 3s 5s var ovärderlig.

Det är en 29-243% ökning. Så var glad att du inte skriver en bibliotekskatalog longhand, såvida du inte är, i vilket fall posta bilder.