FallSkip låter seniorer veta om en nedgång är i sin framtid

0
607

Hälsa & Välbefinnande

Den FallSkip-enhet som är ansluten till linningen

Ingen gillar att falla ner. För den äldre, men om du gör det kan det orsaka allvarliga skador från vilket de aldrig återhämtar sig helt. Vad som är att föredra är för dem att undvika att få ont i första hand – och det är därför FallSkip systemet skapades.

Konstruerad av ett team på Spaniens Universitat Politécnica de Valencia, FallSkip består av en Android-baserad mobil enhet, en egen app som körs på enheten, och en linning som enheten är monterad.

Läkare börja med att skriva in information om patienten på app, till exempel ålder, kön och medicinsk journal. Klädd i linningen/enhet, patienten sedan står på plats, promenader ett avstånd av 3 meter (9,8 m), och sätter sig sedan reser sig upp från en stol. Hela testprocessen tar mindre än två minuter.

Med hjälp av enhetens accelerometer och gyroskop, appen är enligt uppgift kunna mäta parametrar såsom deras balans och gång mönster, samordning, reaktionstid (efter att ha hört en hörbar cue), och muskelstyrka. Baserat på dessa faktorer, en höst risken betyg omedelbart tilldelas patienten – och om att betyg visar att en nedgång är sannolikt att inträffa i en nära framtid, då förebyggande åtgärder kan vidtas.

FallSkip demonstreras i videon nedan.

Källor: RUVID, FallSkip

FallSkip låter seniorer veta om en nedgång är i sin framtid