FallSkip kan seniorer få vite om et fall som er i deres fremtid

0
499

Helse & Velvære

Den FallSkip enheten er koblet til bukselinningen

Ingen liker å falle ned. For de eldre, men ved å gjøre det kan føre til alvorlige skader som de aldri fullt igjen. Hva er best for dem å unngå å bli skadet i første omgang – og det er derfor FallSkip systemet ble opprettet.

Designet av et team på Spanias Universitat Politècnica de Valencia, FallSkip består av en Android-basert mobil enhet, en tilpasset app som kjører på enheten, og en linningen på hvor enheten er riktig montert.

Leger begynn med å legge inn informasjon om pasienten på app, for eksempel alder, kjønn og pasientjournalen. Iført linning/enheten, pasienten står på stedet, går en avstand på 3 meter (9.8 ft), og setter seg ned i da kommer opp fra en stol. Hele testing prosessen tar mindre enn to minutter.

Ved hjelp av enhetens akselerometer og gyroskop, app er angivelig i stand til å måle parametere som sin balanse og gangart mønstre, koordinasjon, reaksjon tid (etter å ha hørt en hørbar cue), og muskelstyrke. Basert på disse faktorene, et fall risiko score er umiddelbart tildelt til pasienten, hvis det poengsum indikerer at et fall er sannsynlig å skje i nær fremtid, deretter forebyggende tiltak kan iverksettes.

FallSkip er vist i videoen nedenfor.

Kilder: RUVID, FallSkip

FallSkip kan seniorer få vite om et fall som er i deres fremtid