DJI Nya Mavic Luften Är Så Liten att Den Ryms i en jackficka

0
1047
Alla foton: Adam Clark Estes / Gizmodo

DJI bara avslöjat ett nytt, härligt små drönare som kallas Mavic Luft. Det är en hel del som DJI Gnista, meddelade förra året, men dess rotor armar vik på att göra lite liten flygplan ännu mer lite liten. Om du ställer in Mavic Luft på bordet bredvid din smartphone, skulle du finna att de har ungefär samma storlek fotavtryck. Drone är en mycket fetare, dock.

Som namnet antyder, Mavic Luft är en mindre, snyggare version av Mavic Pro. Bolagets presentatör på scenen under tillkännagivandet händelse, Michael Perry, gjorde en stor show av hur du kan stoppa mängder av drönare och fjärrkontroller i fickorna på en ganska snål jacka. Det hela är hälften så stor som sina syskon. Fortfarande, det hävdar några imponerande specifikationer, inklusive en tre-axliga stabiliserade 4K-kamera med en sju-kamera vision-system. Detta gör att den Mavic Luften för att se i tre riktningar, en anledning till att andra små drönare inte har. Under tiden, som nästan halva vikten av Mavic Pro, den nya Mavic Air har en 21-minuters flygtid. Och tack till antenner i landningsstället, drone har en 2,5 km räckvidd.

Bland de drönare nya funktioner är en ny 3D-panaroma läge, som maskor tillsammans 25 bilder i åtta sekunder på sig att göra VR-vänliga “Sfär Panorama.”

Vad är speciellt imponerande om Mavic Air till en mängd nya programvara som gör drone lättare att flyga och gör komplicerade skott lättare att fånga. Som den Gnista innan det, Mavic Luft har gest kontroll—DJI kallar det för “Smart Fånga.” Detta gör att du kan styra drone genom att peka med din palm på flygplan och flytta runt. Samtidigt fann vi att gest kontroll inte fungerar bra på Gnistan, DJI lovar att den är uppgraderad och mer lyhörd på Mavic Luft. Det finns också några nya gester liksom förmågan att använda två palmer för att göra drone gå längre bort från eller närmare dig. Gesten slags liknar nyp skärmen för att zooma på en smartphone.

Sedan finns det uppgraderade obstacle avoidance system, dubbade godkända publiceringsarrangemang (Avancerade Piloten Stöd-System) genom att DJI. Till skillnad från Phantom 4 och Mavic Pro innan det, Mavic Air: s nya system inte bara sluta när den känner av ett hinder framför den. Drönare används en 3D-kartsystem för att flyga runt eller över hinder. Det bör innebära att du kan skicka den här saken i en skog, och det skulle flyga runt träd utan pilot behöver för att styra. Det är åtminstone vad DJI löften.

Ingen DJI uppdateringen skulle vara komplett utan några galna nya flyg lägen, dock. Det är en ny funktion som kallas Asteroid som gör Mavic Air flyger alla omkring dig och sedan skapar en sfärisk bild av din omgivning att, tja, det ser ut som en asteroid. Det finns också en ny Boomerang flight mode som också är precis vad det låter som. När det här är aktiverat, detta läge gör drönare flyger som en boomerang runt omkring dig, vilket är bra om du är ute efter att göra en stor avslöjar.

Naturligtvis, drönare kommer inte att bli billigt: det är $800, inklusive ett batteri, laddare, en ny fjärrkontroll, och en rad tillbehör, bland annat propellor och gimbal vakter. Du kan spendera ytterligare $200 för att Flyga Mer Combo, som omfattar två eller fler batterier och batteriladdning hub. Dessa punkter pris sätta Mavic Luft på lite mindre än halva priset av en Fantom 4 Pro som börjar på $1,500. Den Mavic Luft är också något billigare än Mavic Pro som kostar en ren $1,000 och dyrare än den lilla Gnista som kostar $500. Om DJI löften dra, men Mavic Luft kan göra vissa saker, att ingen av dessa andra drönare kan göra. Vilket är spännande för en sådan liten sak.