Twitter liften security-onderzoeker ban

0
290

No entry sign

Een toonaangevende security-onderzoeker Twitter-account is nu geactiveerd gevolge van een schorsing, voor het markeren van een malware-link.

Twitterhas nu opnieuw geactiveerd, wordt de account van een van de toonaangevende security-onderzoeker het onlangs geschorst na hem het vermoeden van het bevorderen van de verspreiding van malware.

Mikko Hyppönen, chief research officer bij beveiligingsbedrijf F-Secure, vond zijn account buiten werking na Twitter ontdekt een malware link op een functie die hij creëerde twee maanden eerder.

Terug in augustus, hij waarschuwde zijn volgelingen om het bestaan van de rnyspece website, om hen niet om het te bezoeken. En dan, net vorige week vond hij zijn Twitter account had opgeschort, met een bezoek aan het ontvangen van een pagina aangeeft dat zijn account was verwijderd volgende ‘verdachte activiteiten’.

Twitter heeft sinds unsuspended zijn rekening, hoewel een ontvangen bericht door Hyppönen gesuggereerd dat de link had opgepikt in een rechtstreeks bericht (DM), ook al was dat niet het geval. Er wordt aangenomen dat dit het gevolg was van een geautomatiseerde Twitter script.

“Echt? Het verbieden van mij? Twee maanden later? Dit maakt het geen zin voor mij. Maar op zijn minst hebben ze nu ongecensureerd mijn tweets en maakte mijn account weer toegankelijk,” Hyppönen schreef in een blog post.

“Blijkbaar is ze nog steeds denken dat ik gevaarlijk, omdat ze nu verwijderd van al mijn volgelingen. Zo goed als iedereen was ik het volgende. Dus terwijl de aflevering zou worden, meer dan anders, het kon wel een lichte deuk in mijn volgeling tellen…”