Tre-fjerdedele af IT-chefer har infrastruktur blindspot

0
400

Ny forskning viser, at IT-chefer ikke har en anelse om, hvad der sker på deres netværk.

Over tre fjerdedele af IT-chefer ikke har et pålideligt billede af deres IT-infrastruktur, ifølge en ny undersøgelse.

Undersøgelsen, foretaget på storage-firmaet EMC på 240 IT-chefer i hele Europa fandt, at 78% af de adspurgte ikke har en integreret betjeningspanel opfattelse af deres IT-infrastruktur. Selskabet sagde, at DET var ledere til venstre med at analysere dybereliggende årsag fejl manuelt på tværs af deres netværk og anvendelse af domæner, er en betydelig belastning for medarbejdernes produktivitet.

Den forskning viste, at 34 procent af de adspurgte mente, at deres IT-system var ledelsen, der kører på en proaktiv plan, og 31 procent sagde, at de stadig er behov for at foretage manuel analyse af, hvor IT-problemer opstod, på trods af at de har fået “for mange” advarsel alarmer.

Chris Gahagan, senior vice president for Ressource Management Software EMC sagde, at den manglende synlighed i det centrale IT-infrastruktur, udgjorde en betydelig risiko for data-center-konsolidering eller migration projekter.

“Virksomheder er konfronteret med den manuelle og tidskrævende opgave at opbygge et pålideligt billede af deres it-infrastruktur,” sagde Gahagan. “IT-afdelinger, der er ude af stand til at forholde ansøgninger til den underliggende IT-infrastruktur kamp for at sikre Sla’ er (Service Level Agreements), til deres kunder og analysere årsagen problemer i forhold til virksomheden.”

Undersøgelsen fandt også ud af, at mens 66 procent af IT-chefer kørte deres afdelinger baseret på ITIL (IT Infrastructure Library) retningslinjer, er det kun fem procent mente, at DET er en strategisk del af deres forretningsplan.

Suhela Dighe, marketing direktør for Ressource Management Software på EMC sagde, at implementering af ITIL er en “meget lang, men værdifulde rejse”.

“Det lader til, at de fleste undersøgte virksomheder er stadig i de første faser, da det kun er fem procent føler, at DET er en strategisk del af deres forretning,” sagde hun. “Disse resultater viser, at mere end halvdelen af de adspurgte ledere ikke har oplysninger om, hvilke applikationer, der aktivt anvendes, eller hvordan de er relaterede til hinanden og den underliggende infrastruktur.”