Microsoft ‘ s OOXML sejr var kravet for tidlig

0
584

Den software gigant hævder, stærk global support for OOXML, men det stemmer tal og eksperter fra branchen tyder på andet.

Microsofts Office Open XML (OOXML) har undladt at komme med varerne for at få det format, der er ratificeret som en standard i sin nuværende form af den Internationale Organisation for Standardisering (ISO).

I går, den software gigant offentligt hævdede, at en tidlig sejr i de standarder, ratifikation fast-track afstemningsprocedure, hentyder til det faktum, at de fleste ISO medlemmer er med det, i stedet for imod det.

Men boring ned i detaljerne af de stemmeberettigede krav, der tyder på andet i den officielle linje fra ISO-med angivelse af, at OOXML “har ikke opnået det nødvendige antal stemmer til godkendelse”.

“De fem-måneders afstemning proces, der sluttede den 2. September og er åben for IEC-og ISO-nationale organer fra 104 lande, heriblandt 41, som er deltagende medlemmer af den fælles ISO/IEC teknisk udvalg, JTC 1, informationsteknologi,” sagde en erklæring udstedt af ISO.

“Godkendelse kræver, at mindst 2/3 (dvs 66.66%) af de afgivne stemmer af de nationale organer, der deltager i ISO/IEC JTC 1 til at være positive, og ikke mere end 1/4 (dvs 25%) af det samlede antal nationale organ, der er afgivne stemmer negativ. Ingen af disse kriterier blev opfyldt, med 53 procent af de stemmer, der afgives af de nationale organer, der deltager i ISO/IEC JTC 1 er positiv og 26% af de nationale afgivne stemmer være negativ.”

Kommentarer fra Microsoft efter afstemningen foreslog, at resultatet var mere positiv, end det senere viste sig. Den software gigant har udstedt en erklæring om, “stærk global støtte til Open XML”, hvilket tyder på en 74% stemte for ratificering. Selv om præcise, at denne erklæring ikke henvise til det faktum, at det at stemme er to-strenget, og to-tredjedele af S medlemmer skal stemme godkendelse.

Desuden er det sagt, at mange af de resterende medlemmer vil være støttende, når de er kommentarer har været rettet, hvilket ikke efterlader meget tid til at udjævne eventuelle problemer i betragtning af den ISO-ballot resolution tidsramme af februar næste år. Hvis det ikke lykkes i at gøre nok ændringer til at svinge den negative stemmer til positiver, vil det mislykkes fast-track-proces for offentliggørelse, men stadig være berettiget til at gå gennem den normale udvikling af standarder og stemme processer.

“Vi er meget glade for at se, at 51 ISO medlemmer, svarende til 74% af de kvalificerede stemmer, har allerede givet udtryk for deres støtte til ISO ratificeringen af Open XML, og at mange andre har tilkendegivet, at de vil støtte ratifikation, når deres kommentarer er løst i den næste fase af ISO-processen,” sagde Tom Robertson, general manager for interoperabilitet og standarder hos Microsoft.

“Denne indledende afstemning er en milepæl for en udbredt anvendelse af Open XML-formater i hele verden til gavn for millioner af kunder. I betragtning af hvor opmuntrende dagens resultater var, at vi mener, at den endelige opgørelse i begyndelsen af 2008 vil resultere i godkendelse af Open XML som en ISO-standard.”

Mange medier rapporter og industri blogs har fremhævet slutningen af deltagere til ISO-medlemskab, der har taget del i denne nyeste afstemning – som Microsoft certified partnere, og virksomheden har erkendt, at, i tilfælde af Sverige-som har været brugt som et særligt eksempel – det lokale team “gjorde nå ud til partnere og opfordrede dem til at deltage i processen”. Men det påstås, at rival IBM har deltaget i lignende taktik til skranken en positiv stemme og har påpeget, at aktiv anti-ratifikation kampagner såsom www.noooxml.org.

“En bred vifte af kunder, teknologi-leverandører, og regeringer i hele verden har en interesse i standardisering og løbende udvikling af Open XML. Disse grupper vil have en plads ved bordet, når disse beslutninger bliver taget og har sluttet sig til de nationale standardiseringsorganer rundt om i verden, så deres stemme kan blive hørt,” sagde Microsoft i en erklæring, der sendes til DEN PRO svar på vores anmodning om at kommentere på spørgsmålet.

“Vi afviser påstanden om, at dokumentet standarder bør processen være lukket for nye stemmer, og det er klart, at dem med en interesse i Open XML-også gør det.”

Klik her for IT-PRO ‘s funktion kigger mere i detaljer om Microsoft’ s OOXML og udstedelse af standarder.