Livedoor ondernemer veroordeeld

0
413

De voormalige topman van het Japanse portal schuldig bevonden in een securities fraud proef

Het proces van Takafumi Horie, voormalig chief executive van zodra high-flying Japanse Internet-portal Livedoor, kwam vandaag een einde met een schuldig vonnis. De 34-jarige werd gearresteerd 14 maanden geleden op beschuldiging van fraude en effecten van de manipulatie in verband met een aantal twijfelachtige boekhouding bij Livedoor, met inbegrip van onjuiste boekingen van de vennootschap gehouden aandelen en het maskeren van de verliezen van de beleggers. Horie werd naar verluidt in staat zijn om te posten borgtocht en is nu van plan een beroep.

Veel van Horie van defensie scharnierend op verklaringen van onschuld en zelfs onwetendheid, evenals het opladen van de Japanse rechtssysteem met single uit onconventionele maar niet uitdrukkelijk illegale activiteiten. De rechter duidelijk oneens, hoewel de zin van twee jaar korter is dan de gerapporteerde vier jaar gevangenisstraf geëist door officieren van justitie. Horie werd gevonden te hebben opgezet en onderhouden illegale shell investering voertuigen die worden gebruikt om het faillissement van de waarde van Livedoor in de ogen van investeerders van buiten. Door de tijd zijn de trucjes waren afgewikkeld, veel Livedoor beleggers hadden geen waarde.

Tal van individuele Livedoor beleggers zijn nog steeds in afwachting van juridische stappen tegen het bedrijf en Horie individueel, beweert dat zijn acties oneerlijk opgeblazen de schijnbare waarde van hun aandelen, en dat de volgende achteruitgang en uiteindelijk schrapping van Livedoor het eigen vermogen is direct toerekenbaar zijn aan fraude en illegale gedrag.