Hvordan til at slå Windows Defender

0
899

Find ud af, hvordan at tænde eller slukke for Windows Defender på Windows-10 og ældre versioner af Windows

Windows Defender blev lanceret af Microsoft for flere år siden som en indbygget anti-spyware beskytter.

Den er tilgængelig til Windows XP via Windows 7. På Windows 8 og Windows 10, softwaren er blevet udviklet yderligere for at beskytte mod malware som godt.

Men Microsoft ‘ s software ikke har tendens til at opføre sig ordentligt, når du forsøger at installere og køre dedikeret anti-virus software, såsom Norton eller McAfee. Når du forsøger at installere et andet anti-virus program, bør du blive præsenteret med en meddelelse, der fortæller dig, at du bliver nødt til at ‘slå Windows Defender, hvis du ønsker at undgå konflikter mellem de to programmer.

Men, hvis du accepterer dette, og derefter afslutte din prøveversion eller anti-virus abonnement, Defender vil ikke automatisk re-aktivere sig selv.

Så hvis du leder tænde eller slukke for Windows Defender, vil vi bryde trin ned til dig i denne artikel. Men først af alt, hvorfor skal du bruge det?

Hvorfor skal du bruge Windows Defender

Der er masser af gode grunde til at bruge Windows Defender. Til at starte med, det er gratis og har en række avancerede funktioner. Ofte gratis software har færre fordele end en betalt version, men Windows Defender er kun tilgængelig i en gratis version, med ingen funktion, begrænsninger eller irriterende annoncer, der beder dig om at opgradere til en premium-udgave.

For det andet, det er indbygget i OS. Du behøver ikke at downloade eller installere noget, bare tænde den, hvis du har Windows 10. Du skal også behøver ikke at bekymre dig om at opdatere det, så det understøtter Windows Update.

Endelig, det har også avancerede funktioner, herunder real-time analyse, cloud-baseret beskyttelse, og fjernelse af malware.

Windows Defender kan ikke være den bedste mulighed, hvis du har følsomme data på din maskine, eller hvis du arbejder i et virksomhedsmiljø, men for resten af os, det kan godt være mere end nok. Så læs videre nedenfor for at finde ud af, hvordan du kan aktivere denne gratis og nyttigt stykke software.

Hvordan at kontrollere, om Windows Defender kører,

Den første ting, du ønsker at gøre, er at kontrollere, om Windows Defender er slået til eller fra. For at gøre dette, tage et kig på de meddelelser område på Proceslinjen (til venstre for tiden vise, og lige før slutningen af Proceslinjen).

Er du på udkig efter et ikon, der ligner et slot væggen.

Det måske med skjulte genstande, så klik på de opad-pil og tage et kig indeni.

Hvis ikonet vises, og der er ikke et kryds (X) ud for det – det betyder Defender kører, og du behøver ikke at tage yderligere skridt. Hvis den ikke gør det, eller du ønsker at slå det fra, så læs videre for mere.

Hvordan til at slå Windows Defender

1. Til at begynde, skal du klikke på Start-menuen (eller på start-skærmen i Windows 8) og skriv “Defender” i søgefeltet (du kan også trykke på Windows-tasten + Q for at bringe op søgefeltet nødvendigt). Denne genvej vil lancere søg-funktionen på dit system.

Windows Defender skal vises på listen over resultater. Klik på det for at starte programmet. Hvis det er oppe og køre, og tager dig direkte til det program, der er dashboard, skal du gå til trin 5.

2. En besked kan vises nu, siger: “dette program er blevet deaktiveret og er ikke overvågning af din computer”. Hvis det er tilfældet, skal du søge efter “Action Center” i menuen Start (eller start-skærmen i Windows 8), og klik på det for at åbne.

3. Når i Action Center, klik på fanen Sikkerhed for at se, hvilket program der er administrerende ‘Spyware og uønsket software beskyttelse”. Hvis du ønsker at erstatte en eksisterende anti-spyware-suite, såsom AVG Gratis, og muliggøre en Forsvarer, skal du først afinstallere den aktuelle suite via menuen Programmer i Kontrolpanel.

På Windows-10, er tingene en smule anderledes. Du er nødt til at åbne Kontrolpanel (men ikke i appen Indstillinger), og hovedet til System og Sikkerhed > Sikkerhed og Vedligeholdelse. Her, under den samme overskrift (“Spyware og uønsket software beskyttelse”), vil du være i stand til at vælge Windows Defender. Men igen, sørg for, at du afinstallerer eventuelle eksisterende software først.

4. Nu, at du har fjernet alle eksisterende anti-spyware eller anti-virus programmer, type “Defender” i Start-menuen, og klik på programmet. Hvis det er deaktiveret, vil du blive mødt med en meddelelse, der fortæller dig så, og der vil være en tekst, link, der siger: “Klik her for at tænde det”. Gå videre, og klik på linket for at aktivere Windows Defender.

5. Hvis din computer ikke allerede er beskyttet, skal du være taget til Windows Defender dashboard. Defender kan godt være forældede, så det er tilrådeligt at starte med at opdatere dens software. Klik på Opdateringer på knappen, og følg trinene for at installere den nyeste Defender opdateringer.

6. Når du ser en trøstende grøn bar, Defender er blevet fuldt opdateret, og er klar til at beskytte din computer.

Hvis du klikke på Værktøjer link, og klik derefter på beskyttelse i realtid i den venstre rude, der er også et antal yderligere indstillinger for scanning downloads, vedhæftede filer og programmer, der er værd at gør det muligt, også.

Hvordan du kan slå Windows Defender

For at slukke Windows Defender – måske for at installere eller vende tilbage til at bruge alternative anti-spyware-software, skal du følge disse trin.

1. Klik på Start-menuen (eller på start-skærmen i Windows 8) og skriv “Defender” i søgefeltet, og klik på Windows Defender, når det vises. Du vil blive ført til programmet instrumentbrættet.

2. På Windows 7 eller 8, skal du gå til menuen Værktøjer, og klik derefter på Indstillinger. Fra her, klik på Administrator i venstre rude, og, endelig, fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet for ‘Brug dette program’.

På Windows-10, tingene er lidt mere direkte. Når du har åbnet programmet, du vil se Indstillinger for instrumentbrættet (Du kan også få her via Indstillinger > Opdatering Og Sikkerhed > Windows Defender). Nu skifte Real-time beskyttelse indstilling fra ” On ” til “Off”. Du kan også slukke for Cloud-baseret Beskyttelse indstilling, hvis du ønsker det.

3. Du vil så få besked om, at programmet er slukket. Det er det. Husk dog, at du vil være ubeskyttet, hvis du ikke har et alternativ, anti-spyware eller anti-virus software.

Se relaterede

Hvordan til at fremskynde Windows 10 Bedste Windows 10 tips og tricks til, Hvordan factory reset Windows 10