Gartner: Digitale business incompetentie zal verliezen bedrijven hun concurrentievoordeel

0
252

Skills gap

Een kwart van de bedrijven verliest concurrerende positie in de komende vier jaar, tenzij vaardigheden problemen worden aangepakt.

Een kwart van de bedrijven verliest om hun concurrentiepositie 2017 vanwege de digitale business incompetentie, Gartner heeft gewaarschuwd.

De analist huis een enquête van 151 mensen “nauw betrokken bij het maken van digitale business strategie beslissingen of het opsporen, ontwikkelen en verwerven van talent voor de digitale business strategie streven’.

Is er een groeiende vraag naar inzicht in digitale business

Volgens het rapport, 90 procent van hen dacht dat de concurrentie om talent zal maken of breken digitale business succes.

Bovendien, 50 procent van de ondervraagden zegt dat hun digitale bedrijfsvoering is verantwoordelijk voor alle of een deel van de bredere strategie van de onderneming.

Diane Morello, managing vice president bij Gartner en auteur van het Talent op de Digitale grenzen: De Inzet van het Stijgen in Digitale Businessreport gegenereerd op basis van de enquête, zei: “De komende tien jaar zal bewegen dan de notie van het gebruik van technologie voor het automatiseren van bedrijven en in de richting van de positionering-technologie, zoals omzet builder, market maker en de klant finder.”

Guest editor Ken Deeks zegt:

“Gartner beweert we zijn op weg naar een digitale vaardigheden tekort. Dit is niets nieuws voor de IT-industrie.

“Op een recente gebeurtenis gehost door Outsystems, een aantal Cio’ s beweerde een tekort aan vaardigheden weerhouden om het verenigd koninkrijk als een concurrent.

“Het probleem is dat niemand is eigenaar van deze uitdaging, met het bedrijfsleven, het onderwijs, de opleiding en de Overheid praten het goed te praten, maar zonder noodzakelijkerwijs het nemen van maatregelen om de woorden.

“Er zijn uitzonderingen – Cisco is een van hen – maar als het gebrek aan digitale vaardigheden is niet gericht dan, nogmaals, het verenigd koninkrijk kan worden achtergelaten.”

Een digitale marketing strategie, Morello beweerde, creëert waarde en omzet uit digitale activa die verder gaat dan de automatisering te transformeren processen, business modellen en de ervaring van de klant.

Om succesvol te zijn in het maken van deze transformatie, Gartner beweert organisaties moet de opbouw van een talent pool van deskundigen van zowel binnen als buiten het bedrijf om te rijden de digitale strategie.

“Is er een groeiende vraag naar inzicht in digitale marketing, met name onder Ceo’ s en Cio ‘ s die vrezen dat hun bedrijven kunnen een achterstand aan nieuwe business modellen en concurrerende mogelijkheden,” zei Morello.

“Hun bezorgdheid gerechtvaardigd is. Digitale business zal zich bijna uitsluitend op nieuwe bronnen van omzet afkomstig van nieuwe producten, diensten, kanalen en informatie voor nieuwe klanten en achterban.”

Als een resultaat, Cio ‘ s en HR-managers moeten op zoek naar talent op dit gebied, ongeacht hun locatie en werkgelegenheid regelingen, Morello voortgezet.

“Baseert zich uitsluitend op de tactiek van gisteren te vinden, verwerven en ontwikkelen van digitale business kennis, vaardigheden en competenties zal leiden tot veel bedrijven achter blijft bij de andere bedrijven vooraf,” concludeerde ze.