Ex-BlackBerry chief onthult hij wilde BBM te vervangen SMS

0
237

Voormalig co-CEO Jim Balsillie uitbetaald van BlackBerry toen zijn service-gerichte strategie werd afgewezen.

Voormalige BlackBerry co-chief Jim Balsillie heeft geopenbaard, hij sneed de banden met de smartphone-maker na de senior executives afgewezen zijn plan te maken BBM een cross-platform service.

“Mijn reden voor het verlaten van de VELG raad van bestuur in Maart 2012 was het gevolg van de beslissing van de onderneming om te annuleren de BBM cross-platform strategie,” Balsillie zei in een korte verklaring van Toronto ‘ s van De krant Globe and Mail.

Balsillie afgetreden als co-chief executive, in januari 2012, en nam een positie in de board. Tot op dat moment, hij had gewerkt aan een strategie, waarin hij geloofde zou hebben gegeven BlackBerry een reddingslijn in de sterk concurrerende smartphone markt.

De voormalige chief gepland te overtuigen netwerken te gebruiken BBM als de de facto methode van communicatie op alle handsets – vervangen van bestaande sms-berichten met een dienst als ‘SMS 2.0’. Ze zou het kunnen aanbieden van additionele diensten die via BBM zoals radio en binden van klanten naar beneden door middel van het aanbieden van cloud-opslag.

Guest editor Ken Deeks zegt:

Wat BlackBerry hoeft niet nu is ex-Ceo ‘ s komen uit de kast en beweren dat alles in orde zou zijn rooskleurig als zij had de leiding. Dat is niet gestopt Jim Balsillie van de bewering dat de raad hadden verworpen zijn plannen voor een service-gerichte strategie.

Ironisch genoeg is een dergelijke strategie werd uiteindelijk in de plaats gezet, maar veel te laat voor het bedrijf te redden van de schande van worden verkocht voor $4,7 miljard, op slechts 5 jaar nadat het werd gewaardeerd op $83 miljard. Zonder twijfel, de Heer Balsillie voelt hij heeft een punt te maken, maar de openbaring niet kon komen op een slecht moment.

Volgens bronnen, Balsillie plannen gepresenteerd bij de Ceo ‘ s van 12 mondiale netwerken in 2011, met de belanghebbende partijen, waaronder AT&T en Telefonica.

Balsillie ‘ s plan was om de lancering van SMS 2.0 tijdens een conferentie aan het einde van februari 2012 – waarschijnlijk MWC. Echter, in januari 2012 is hij bezweken aan de druk om af te treden, samen met co-chief executive Mike Lazaridis.

BlackBerry COO Thorsten Heins werd gepromoveerd tot de rol van de CEO en belast met het draaien van de noodlijdende bedrijf rond. Heins besloten zich te concentreren op het winnen van klanten terug met alleen hardware. Hij gesloopt Balsillie de plannen – met bronnen zeggen zag hij het als een afleiding.

Het gokken heeft het mis gaat met de verkoop van BlackBerry-apparaten bij gebreke van een klif en Heins met het erkennen van de “zeer teleurstellend” resultaten. De firma verkocht slechts 5,9 miljoen toestellen in het tweede kwartaal van 2013, verkrijten een $965 miljoen verlies.

Ironisch genoeg, BlackBerry heeft veel te laat gemaakt met het besluit om BBM een cross-platform messaging tool. Echter, de iOS-en Android-release geplaagd door vertragingen.

De toekomst van BlackBerry handset verdeling is ook in de lucht nadat het bedrijf bekend dat het een overeenkomst had gesloten om te worden gekocht door een consortium onder leiding van Fairfax Financial Holdings voor $4,7 miljard. Dit is een verre schreeuw van slechts vijf jaar geleden, toen BlackBerry werd gewaardeerd op $83 miljard en werd gezien als een leider in de smartphone ruimte.