Ciena eens $521 miljoen bieden met Nortel

0
285

Money

Netwerk bedrijf Ciena heeft een stevige poging voor Nortel ‘ s optische netwerken en carrier ethernet bedrijven.

Ciena heeft een overeenkomst gesloten met Nortel voor haar nieuwste aanwinst voor de verkoop.

Het netwerk bedrijf heeft aangeboden failliete Nortel $390 miljoen (£244 miljoen euro) in cash met nog eens 10 miljoen aandelen van Ciena gewone aandelen voor de optische netwerken en carrier ethernet bedrijven, waardoor de waarde van het aanbod tot $521 miljoen.

“Dit is een unieke en opwindende kans voor ons om te versnellen van onze bestaande strategie en het tempo van de groei van de plannen van twee tot drie jaar”, zegt Gary Smith, Ciena ‘ s chief executive en president in een verklaring.

“We geloven dat We zijn het best geplaatst zijn om gebruik maken van deze activa, waardoor een belangrijke uitdager van traditionele leveranciers van netwerk.”

Het bedrijf heeft ook bevestigd, zou het te maken heeft met een minimum van 2.000 van Nortel personeel om hen te behouden en deel te worden van Ciena ‘ s wereldwijd personeelsbestand.

Hoewel dit is een vast aanbod van Ciena, die in eerste instantie uitgedrukt belang in de activa van eerder deze week, zijn de activa nog nodig hebt om te gaan door middel van een openbare aanbestedingsprocedure voor een deal is overeengekomen. Het moet ook goedkeuring te krijgen van zowel de United States Bankruptcy Court voor het District Delaware en de Ontario Superior Court of Justice.

Een veiling wordt verwacht in de komende paar maanden.