CeBIT 2007: Adaptec revisie controller card producten

0
302

Nieuwe RAID-controllers, SAS-en SATA-controllers aangekondigd, evenals de migratie van apparaten PCI-Express.

Schijf-controller leverancier van Adaptec heeft aangekondigd een compleet nieuwe line-up van op de CeBIT – de Adaptec Unified Serial RAID controller familie.

Adaptec is vernieuwd alle van de Seriële Hechten SCSI (SAS) en Serial ATA (SATA) – controllers voor ondersteuning voor PCI-Express. Het nieuwe gamma van controllers ondersteunen van zowel interne en externe verbindingen. Voor degenen controllers zonder een externe poort, er worden adapters die een haven van de kaart en stel hem niet bloot aan de achterkant van de computer.

De controller van de markt heeft altijd al voor de ondersteuning van meerdere standaarden, maar Juergen Frick, product marketing manager bij Adaptec zegt: “Dit nieuwe gezin te ondersteunen, zowel SAS-en SATA-schijven van de controller. We zien een heleboel mensen praten over gemengde omgevingen dus hebben we besloten om het leveren controllers die ondersteuning van beide normen. SATA is de marktleider in schijf verbindingen van vandaag, maar er zijn veel toepassingen die vereisen dat sneller, enterprise-schijven, zoals SAS. Daarom hebben we deze nieuwe kaarten.”

Evenals het ondersteunen van meerdere schijf normen, Adaptec is ook te beweren dat de nieuwe kaarten kunnen omgaan met de problemen van erg grote drive-arrays. Frick vertelde ons: “De hoeveelheid tijd die nodig is voor de wederopbouw van disk arrays wordt steeds langer. RAID-6 is gepromoot als een oplossing, maar niet op de juiste manier. De meeste leveranciers praten over het beschermen tegen meerdere fouten waar wij zien het als meer over het helpen van het opnieuw opbouwen van de RAID-array als er iets mis is gegaan.”

“Het probleem met grote RAID 5 arrays is dat een’ rebuild moet raken elke sector op de schijven. Dit kost veel tijd en als een enkele schijf heeft een probleem met slechts één sector, dan het opnieuw mislukken. RAID 6 versnelt dit proces, omdat de gegevens kunnen worden gereconstrueerd op basis van de resterende schijven. We hebben ook nog DDR2-geheugen op onze kaarten en wanneer een array moet worden opgebouwd, dat we niet langer de offload van een van de werken op de centrale processor en het systeemgeheugen. Dit geeft ons een aanzienlijke snelheid van voordeel op onze concurrenten.”