Tre mobile ad-blokkering kommer i juni

0
235

Prøveperioden vil se brukere gå ad-gratis 24 timer i døgnet

Tre er satt til å prøve ad-blokkering på et nettverk nivå neste måned i en flytte den sier vil “revolusjonere mobile reklame opplevelse” av sine brukere.

Den mobile nettverk sa at det hadde gjort dette vedtaket som kundene er “stadig mer frustrert av irrelevante og påtrengende reklame som bruker opp sine data kvote og kan invadere deres privatliv ved å spore deres atferd uten deres viten eller samtykke”.

Det følger det inngått en avtale med en bedrift som heter Skinne Teknologier, som hevder at den kan håndtere både skjerm og in-app-annonser, tilbake i februar.

Tre sa at det ønsker å forbedre kundens opplevelse i tre viktige områder gjennom ad-blokkere: annonsøren betaler for data kostnader knyttet til annonser, ikke bruker, for å sikre kundene sikkerhet og personvern, og å sikre at markedsføringen mottatt av kundene er “relevante og interessante for dem”.

Tom Malleschitz, CMO av Tre med NORGE, sa: “Dette er neste trinn i vår reise for å gjøre mobile annonser bedre for våre kunder.

“Dagens ad modellen er brutt. Det frustrates kunder, spiser opp sine data kvote og kan true personvernet. Noe behov for å endre.

“Vi kan bare oppnå endre ved å arbeide med alle aktører i reklamebransjen — kunder, reklame nettverk og utgivere — for å opprette en ny form for reklame som er bedre for alle parter.”

Kundene vil bli kontaktet i nær fremtid, spør dem om de ønsker å melde seg på til 24-timers forsøket, som vil finne sted 12. juni.

Kommenterer på Tre avgjørelse, Aidan Joyce, administrerende DIREKTØR i innhold levering teknologi for beskyttelse av selskapet, Oriel, sa at selv om dette er “en skikkelig wake-up call for utgivere og merkevarer for å rydde opp sine reklame-opplevelse”, små og mellomstore bedrifter online kunne betale en høy pris, mens plattformer som Twitter og Facebook vil fortsette å trives.

“Tre må sørge for at det er fullt gjennomsiktlig på sin ad-blokkering politikk,” sa Joyce. “Vi tror ad-blokkering teknologi er en forbruker rett og evolusjonære forsvar mot en overflod av dårlig kvalitet reklame. Dessverre, ad-blokkering teknologi er en stump gjenstand som standard gjør ingen forskjell mellom fattige og kvalitet reklame.”

“Utgivere som har innhold vi tilgang til, har rett til å beskytte integriteten og levering av sin web-innhold fra enhver form for manipulasjon, endre eller sensur,” Joyce fortsatte.

“Det er én ting å ha en bruker installere en ad-blocker av sine egne valg som for dem å finne ut nøyaktig hva de filtrerer ut fra en web-side, men for en operatør og Glans-teknologi til å bestemme dette for brukerne har til å være en overtredelse av netto nøytralitet lover som eksisterer for Europa,” konkluderte han med