Oracle-sjef Larry Ellison under press over $betale 76m

0
191

Larry Ellison

Investorer ulykkelig over overdreven betale.

Oracle-sjef Larry Ellison er sannsynlig å komme under press fra investorer på selskapets ordinære generalforsamling i slutten av oktober over hva som anses som overdreven nivåer av lønn.

Selv om Ellison slått ned en $1,2 millioner bonus fordi Oracle savnet vekstmål, administrerende DIREKTØR fortsatt tok hjem en kompensasjon pakke verdt $76.9 millioner kroner i en 12-måneders-perioden som avsluttes i Mai, ifølge Wall Street Journal.

Fremtredende aksjonærer inkludert Vanguard Group og BlackRock er sagt å ha uttrykt bekymring for om høy betale for Oracle ledere til tross for sin varierende ytelse. Etter påfølgende flatskjerm quarters, Oracle så gevinst stiger med 8 prosent til $2.19 milliarder kroner de siste tre-måneders periode.

Milliardær chief executive var allerede under brann tidligere denne uken da han hoppet over hans foredrag på den årlige Oracle World conference, slik at han kunne se hans team utfører en spennende comeback i America ‘ s Cup-båten rase.

Bruce Chizen, leder av Oracle styrets kompensasjonsutvalg, CtW Investment Group er rapportert å ha sendt et brev samme dag som Ellison sto opp rundt 60.000 deltakere på Oracle Verden.

I brevet, Chizen sa CtW ville stemme mot Oracle ‘ s kompensasjon praksis. Den CtW ønsker også tech gigantiske til å sette begrensninger på utøvende betale og få inn en uavhengig leder til å føre tilsyn med kompensasjonen.

En unnlatelse av å gjøre dette kan resultere i CtW å flytte for å prøve å løsne styret, noe det har lykkes tvunget i HP etter den katastrofale kjøp av UK-basert programvare firma Autonomi.