Mobile security er enterprise akilleshæl

0
204

Brukergruppe undersøkelse finner Wi-Fi, VoIP og USB-enhet sikkerhet er forsinket.

En ny undersøkelse fra Nasjonalt regnesentral (NCC) har blinket ut mobile security som et område der brukerne er å falle ned.

Selv om årets NCC Benchmark av IT-Strategi i undersøkelsen trender på tvers av en rekke områder, inkludert business intelligence -, data-governance og strategiske programmer og teknologi, sikkerhet toppet sin agenda.

Undersøkelsen fant at mens de fleste organisasjoner er nå ta ekstern IT-sikkerhet trusler gjennom tiltak som for eksempel oppdage virus, spam blokkering og brannmurer, sikkerhet for Wi-Fi-nettverk, for voice over internet protocol technologies (VoIP) og gjeld utgjøres av små USB-lagring enheter har fortsatt å bli tatt opp av mange.

Av de 190 organisasjoner avhørt, 40 prosent av respondentene har bare delvis sikret deres trådløse nettverk, eller ikke sikret dem i det hele tatt, mens bare 15 prosent har gjennomført VoIP sikkerhet.

Den NNC velkommen innføringen av internett-sikkerhet, men sa farene av usikrede Wi-Fi kan være oversett. Stefan Foster, NCC administrerende direktør sa: “Kjører usikrede WiFi er som å låse døren, men forlater vinduene åpne.

“Svindlerne blir stadig mer målretting av IT-systemer og økende bruk av Wi-Fi er å tiltrekke seg deres oppmerksomhet både på innsiden og utsiden av office-miljøet. Usikrede trådløse er å sette organisasjoner og de som arbeider med dem på unødvendig risiko.”

Gitt en slew av det nylig rapportert laptop tyverier fra kommersielle og offentlige organisasjoner, undersøkelsen tyder på at beskyttelse av data i dette området opplever en betydelig vekst, med 20 prosent av respondentene sa at ekstra sikkerhetstiltak ble nå innført. Og over 20 prosent, sa slikt arbeid var under utvikling eller planlagt.

Den NCC også fremhevet sikkerhet ansvar innvirkning introdusert til organisasjoner gjennom eksplosjon i bruk av små, høykapasitets USB-enheter. Nesten 75 prosent av respondentene innser at dette ansvaret må tas opp, men en ussel 11 prosent har fullt ut implementert kontroller på USB/data skriftlig enheter på skrivebordet.

Det er også trakk oppmerksomhet til en tilsynelatende mangel på investering i tilstrekkelig sikkerhet trening. “Mye IT-relatert kriminalitet kommer innenfra organisasjonen, så det er alarmerende at 25 prosent av respondentene har oppgitt at formell sikkerhet trening for sluttbrukere var “ikke relevant” eller “ikke vurdert”, og bare 40 prosent indikert sluttbrukere sikkerhet trening var helt eller delvis implementert,” sa Foster.

Men, det finnes en økende interesse i området godkjenning av prosedyrer, der 40 prosent sa at de hadde gjennomført single sign-on-tilgang systemer for sluttbrukere og 30 prosent sa at de hadde slike distribusjoner i plan eller under utvikling.

Og hva sektorer kjører denne sikkerhetsoppdateringen presse? Den høyeste andelen av sikkerhet tilbringe ble rapportert av utdanningssektoren, men den høyeste per innbygger IT-utgifter nivåer som ble rapportert av finansielle organisasjoner.

For å bistå organisasjoner i å implementere Wi-Fi-sikkerhet, NCC er å gjøre fritt tilgjengelig i en nedlastbar kopi av sin Rettesnor, “Trådløs – teknologi med no strings attached”. Besøk www.nccmembership.co.uk for å få et gratis eksemplar.

Mobiltelefon nyheter, anmeldelser, temaer og nedlastinger i Know Your Mobile