Microsofts OOXML seier kravet ble tidlig

0
198

Programvaren gigantiske krav sterk global støtte for OOXML, men de stemmeberettigede tall og bransjeeksperter foreslå noe annet.

Microsofts Office Open XML (OOXML) har ikke klart å komme opp med varer for å få det format som ble vedtatt som en standard i sin nåværende form ved den Internasjonale Organisasjonen for Standardisering (ISO).

I går, programvaren gigantiske offentlig hevdet en tidlig seier i standarder ratifisering fast-track stemme prosessen, samband til det faktum at de fleste ISO-medlemmer er med det heller enn mot det.

Men å bore ned i detaljene av de stemmeberettigede krav tyder på noe annet med den offisielle linje fra ISO om at OOXML “ikke har oppnådd det nødvendige antall stemmer for godkjenning”.

“De fem måneders stemmeseddelen prosessen endte på 2 September og var åpne for å IEC og ISO nasjonale medlem organer fra 104 land, inkludert 41 som deltar medlemmer av den felles ISO/IEC tekniske komiteen, JTC 1, informasjonsteknologi,” sa en uttalelse fra ISO.

“Godkjenning krever minst 2/3 (dvs. 66.66 prosent) av de avgitte stemmer med nasjonale organer som deltar i ISO/IEC JTC 1 å være positive, og ikke mer enn 1/4 (dvs. 25 prosent) av det totale antallet av nasjonalt organ stemmer avgitt negativ. Ingen av disse kriteriene ble oppnådd, med 53 prosent av stemmene avgitt av nasjonale organer som deltar i ISO/IEC JTC 1 å være positiv og 26 prosent av national de avgitte stemmer, blir negativ.”

Kommentarer fra Microsoft følgende stemme foreslått at utfallet var mer positive enn det senere har skjedd. Programvaren gigantiske utstedt en uttalelse som erklærte “sterk global støtte for Open XML” antyder en 74 prosent stemme i favør av ratifikasjon. Selv om nøyaktige, denne erklæringen ikke referanse til det faktum at avstemningen er todelt og to tredjedeler av S medlemmer må også stemme på godkjenning.

Videre er det sagt at mange av de gjenværende medlemmene ville være støttende når de er kommentarer har blitt adressert, som ikke overlater mye tid til å stryke ut noen potensielle problemer på et gitt ISO-ballot resolution tidsramme av februar neste år. Hvis det ikke lykkes i å gjøre nok endringer til å svinge den negative stemmer inn i positive, det vil mislykkes fast-track prosessen for publisering, men fortsatt være kvalifisert til å gå gjennom den vanlige standarder for utvikling og stemmegivning prosesser.

“Vi er svært glade for å se at 51 ISO-medlemmer, som utgjør 74 prosent av kvalifiserte stemmer, har allerede uttrykt sin støtte for ISO ratifisering av Open XML, og som mange andre har indikert at de vil støtte ratifisering når deres kommentarer er løst i den neste fasen av ISO-prosessen,” sa Tom Robertson, general manager for interoperabilitet og standarder på Microsoft.

“Denne foreløpige stemme er en milepæl for den utbredte bruken av Open XML-formater rundt om i verden kan ha nytte av millioner av kunder. Gitt hvordan å oppmuntre dagens resultater ble, tror vi at den endelige opptelling i begynnelsen av 2008 vil resultere i ratifisering av Open XML som ISO-standard.”

Mange medieoppslag og industri blogger har markert slutten av deltakere til ISO-medlemskap som har tatt del i denne siste stemme – og mange av dem er Microsoft sertifiserte partnere – og selskapet har innrømmet at, i tilfelle av Sverige -som har vært brukt som et spesielt eksempel – sin lokale lag “gjorde nå ut til partnere og oppfordret dem til å delta i prosessen”. Men det påstått at rival IBM har vært engasjert i lignende taktikk til telleren som en positiv stemme og har pekt på at aktiv anti-ratifisering kampanjer som for eksempel www.noooxml.org.

“Et bredt spekter av kunder, teknologi-leverandører, og regjeringer rundt om i verden har en eierandel i den standardisering og pågående utviklingen av Open XML. Disse gruppene vil ha en plass ved bordet når disse beslutningene blir gjort og har sluttet seg nasjonale standarder organer over hele verden slik at deres stemmer kan bli hørt,” Microsoft sa i en uttalelse sendt til DET PRO i respons til vår forespørsel om kommentar på problemet.

“Vi avviser påstanden om at dokumentet standarder prosessen bør være stengt for nye stemmer og det er klart at de som har en interesse i det Åpne XML-formatet gjør også.”

Klikk her for IT PRO ‘ s funksjon ser inn i flere detaljer om Microsofts OOXML og utstedelse av standarder.