Hvordan du kan øke ditt private Wi-Fi –

0
227

,

Finn ut hvordan du kan forbedre din Wi-Fi-signal

Wi-Fi er et viktig verktøy for å koble enheter til internett hjemme og på jobb. En dårlig Wi-Fi-signal er et vanlig problem som kan hindre deg fra å få en jevn internett-tilkobling, forårsaker din nettleser for å stamme, slippe nedlastinger midtveis og vanligvis utføre dårlig.

Heldigvis finnes det en rekke løsninger for å øke din Wi-Fi-tilkobling. Vi har samlet noen av de beste metodene nedenfor.

Se relaterte

Linksys Velop gjennomgå beste trådløs internett-rutere Hvordan du endrer Wi-Fi channel

Oppgradere til en mesh Wi-Fi-nettverk

Hvis du har en spesielt stor eiendom, eller en med spesielt tykke vegger, kan du ha best av å investere i en mesh Wi-Fi-nettverk. En ganske fersk teknologisk utvikling, mesh Wi-Fi bruker flere sammenkoblede noder for å skape en stor, sømløs nettverk, med ideen om å være at enheten automatisk kobler til den nærmeste noden som du beveger deg rundt.

Mesh Wi-Fi-utstyr er generelt dyrere enn vanlige rutere, men forbruker-klasse mesh Wi-Fi-produkter som for eksempel Google Wi-fi og Linksys Velop betyr at du ikke lenger trenger en avansert engineering grad å sette det opp.

Endre trådløs kanal

Trådløse rutere sende ut signaler på en rekke overlappende kanaler. Det er en god sjanse for at andre trådløse rutere i områder – fra naboer eller nærliggende kafeer og bedrifter – kan kjøres på samme kanal(er) som din egen. De to viktigste band for gjennomføring Wi-Fi i dag er på 2,4 GHz og 5 GHz. Du vil du i rute til å være en kanal som er så klar for trafikk som mulig. Du kan bruke fri programvare og apper som Wireshark, Wi-Fi Analyzer eller Wi-fi-Ekkolodd for å søke etter egnede kanaler ditt område. Du finner en kort vanlige spørsmål om hvordan du bruker Wi-Fi Analyzer her.

Eliminere forstyrrelser fra andre apparater

De fleste trådløse rutere fungerer på 2,4 GHz-båndet, men de er ikke de eneste enhetene som bruker den frekvensen. Mikrobølgeovn, garasjeport åpnere, Bluetooth-enheter og en hel rekke andre apparater også bruke det til å kommunisere, noe som kan føre til betydelige mengder av lunger og forstyrrelser. Flytte disse produktene lenger bort fra ruteren, eller erstatte dem med enheter som opererer på et annet band, kan bidra til å redusere støy og øke hastigheten på din internettforbindelse. Du kan se mer energieffektivt utstyr som kan forstyrre Wi-Fi i denne artikkelen av vår søsterside, Alphr.

Oppgradere dine enheter

Alle topp-end nettverk maskinvare i verden ikke kommer til å gjøre mye av en forskjell hvis den bærbare datamaskinen eller telefonen kan ikke dra nytte av det. Den trådløse antennen teknologien som brukes i eldre enheter betyr at de kanskje ikke være i stand til å få mer enn en viss hastighet, selv om den trådløse tilkoblingen er i stand til å gå raskere. Hvis ruteren er relativt stand, men din bærbare pc-er gamle, er det sannsynlig at det er den største flaskehalsen.

Prøv et Wi-Fi-booster

Hvis du trenger en Wi-Fi-signal til å strekke seg litt lenger, kan det være verdt å investere i en Wi-Fi-forsterker. Repeatere, også kjent som range extender-enheter, ta signalet fra din eksisterende ruter og re-sender den over et større område. De kan bli plukket opp rimelig billig, men det finnes et par ulemper: for det første, repeater opererer på et annet nettverk enn den opprinnelige ruter, slik at du ikke får et enkelt, sømløs nettverk. For det andre, din tilkoblingshastighet vil halvere når den passerer gjennom hver range extender.