Hvordan å slå på Windows Defender

0
406

Finn ut hvordan du slår på eller av, Windows Defender i Windows 10 og eldre versjoner av Windows

Windows Defender ble lansert av Microsoft for flere år siden som en innebygd anti-spyware protector.

Den er tilgjengelig for Windows XP ved hjelp av Windows 7. På Windows 8 og Windows-10, programvaren har blitt utviklet videre for å beskytte mot skadelig programvare som godt.

Men, Microsoft ‘ s beskyttelse programvare ikke har en tendens til å oppføre seg godt når du forsøker å installere og kjøre en dedikert anti-virus programvare, som for eksempel Norton eller McAfee. Når du forsøker å installere en annen anti-virus program, bør du bli presentert med en melding som forteller deg at du trenger å ” slå Windows Defender hvis du ønsker å unngå konflikter mellom de to programmene.

Imidlertid, hvis du godtar dette, og deretter avslutte din rettssak eller anti-virus abonnement, Defender vil ikke automatisk aktivere seg selv.

Så hvis du leter du slå på eller slå av Windows Defender, vi vil bryte trinnene ned for deg i denne artikkelen. Men først av alt, hvorfor skal du bruke den?

Hvorfor bør du bruke Windows Defender

Det er nok av gode grunner til å bruke Windows Defender. For å starte, det er gratis, og har en rekke avanserte funksjoner. Ofte fri programvare har færre fordeler enn en betalt versjon, men med Windows Defender er bare tilgjengelig i en gratis versjon, med ingen funksjon for begrensninger eller irriterende annonser ber deg å oppgradere til en premium-utgave.

For det andre, det er innebygd i OS. Du trenger ikke å laste ned eller installere noe, bare slå den på hvis du har Windows 10. I tillegg trenger du ikke å bekymre deg om å oppdatere den, så den støtter Windows Update.

Til slutt, det har også avanserte funksjoner, inkludert real-time analyse, sky-basert beskyttelse, og malware fjerning.

Windows Defender kan ikke være det beste alternativet hvis du har sensitive data på maskinen, eller hvis du jobber i en bedrift miljøet, men for resten av oss kan det godt være mer enn nok. Så les nedenfor for å finne ut hvordan å slå på dette gratis og nyttig stykke programvare.

Hvordan å kontrollere om Windows Defender kjører

Det første du trenger å gjøre er å kontrollere om Windows Defender er på eller av. For å gjøre dette, ta en titt på de meldinger området langs Oppgavelinjen (til venstre for vise tiden, og like før slutten av Oppgavelinjen).

Du leter etter et symbol som ligner en slottet veggen.

Det kanskje med de skjulte elementene, så klikk på pil oppover og ta en titt på innsiden.

Hvis ikonet vises – og det er ikke et kryss (X) ved siden av det – det betyr Defender kjører, og du bør ikke trenger å ta noen skritt videre. Hvis den ikke gjør det, eller du ønsker å slå den av, les videre for mer.

Hvordan å slå på Windows Defender

1. For å starte, klikk på Start-menyen (eller på start-skjermen i Windows 8) og skriv “Forsvarer” i søkefeltet (du kan også trykke Windows-tasten + Q for å få opp søkefeltet nødvendig). Denne snarveien vil starte søk-funksjonen på systemet.

Windows Defender skal vises i resultatlisten. Klikk på det for å starte programmet. Hvis det er oppe og kjører, og tar deg rett til program dashboard, kan du gå til trinn 5.

2. En melding kan vises nå, og sa: “dette programmet har blitt slått av og ikke overvåker datamaskinen”. Hvis så, kan du søke etter “Action Center” i Start-menyen (eller start-skjermen i Windows 8), og klikk på den for å åpne.

3. En gang i handlingssenter, klikk på Sikkerhet-fanen for å se hvilket program som er administrerende ‘Spyware og uønsket programvare beskyttelse”. Hvis du vil erstatte et eksisterende anti-spyware suite, for eksempel AVG Free, og aktiver Forsvarer, bør du først avinstallere den nåværende suite via Programmer-menyen i Kontrollpanelet.

På Windows-10, ting er litt annerledes. Du trenger for å åpne Kontrollpanelet (men ikke appen Innstillinger), og hodet til System og Sikkerhet > Sikkerhet og Vedlikehold. Her, under samme overskrift (‘Spyware og uønsket programvare beskyttelse”), vil du være i stand til å velge Windows Defender. Men igjen, sørg for at du avinstallerer eventuelle eksisterende programvare først.

4. Nå som du har avinstallert alle eksisterende anti-spyware eller anti-virus programmer, skriver du “Forsvarer” i Start-menyen igjen, og klikk på programmet. Hvis det er deaktivert, vil du bli møtt med en melding som forteller deg det, og det vil være en tekst link, og sa: “Klikk her for å slå den på”. Gå videre og klikk på koblingen for å aktivere Windows Defender.

5. Hvis datamaskinen din ikke allerede er vernet, bør du bli tatt til Windows Defender dashbordet. Defender kan godt være ute av dato, så det er lurt å starte med å oppdatere sin programvare. Klikk på Oppdateringer-knappen, og følg fremgangsmåten for å installere den nyeste Defender oppdateringer.

6. Når du ser en beroligende grønn bar, Defender har blitt fullstendig oppdatert, og er klar til å beskytte datamaskinen din.

Hvis du klikker på Verktøy-koblingen, og klikk på Real-time beskyttelse i den venstre ruten, det er også et antall av flere alternativer for skanning, nedlastinger, vedlegg og programmer som er vel verdt å aktivere, også.

Hvordan du slår av Windows Defender

For å slå av Windows Defender – kanskje for å installere eller gå tilbake til å bruke alternative anti-spyware programvare – følger du disse trinnene.

1. Klikk på Start-menyen (eller på start-skjermen i Windows 8) og skriv “Forsvarer” i søkefeltet, og klikk på Windows Defender når den vises. Du vil bli tatt til programmet er oversikten.

2. På Windows 7 eller 8, kan du gå til Verktøy-menyen, og deretter klikker du på Alternativer. Fra her, klikk på Administrator i den venstre ruten, og, til slutt, fjern avmerkingen for “Bruk dette programmet’.

På Windows-10, ting er litt mer direkte. Når du har åpnet programmet, vil du se Innstillinger dashboard (Du kan også komme deg hit via Innstillinger > Oppdater & Security > Windows Defender). Nå slå Real-time beskyttelse innstillingen fra ” På ” til “Off”. Du kan også slå av Cloud-basert Beskyttelse alternativet hvis du ønsker det.

3. Du vil da bli varslet om at programmet er slått av. Det er det. Husk, imidlertid, at du vil være ubeskyttet hvis du ikke har en alternativ anti-spyware eller anti-virus programvare.

Se relaterte

Hvordan hastighet opp Windows-de 10 Beste Windows-10 tips og triks for Hvordan du factory reset Windows-10