Virksomheden stadig forsigtige på Vista vedtagelse

0
66

Næste års service pack et incitament, men ingen “silver bullet”.

Ny forskning afslører forsigtighed på den del af virksomhedens IT-afdelinger til at installere Vista, på trods af at have haft nogle måneder til at vurdere det og migration vej, det tilbyder.

I en opdatering til forskning, der først blev gennemført i Maj sidste år – et par måneder før Vista blev lanceret for både virksomheder og forbrugere – analysefirmaet Forrester har fundet voksende modvilje mod at vedtage den nyeste version af Microsoft Windows-operativsystem (OS).

Ja, hedder det i rapporten: “Når det kommer til Windows Vista, Microsofts største konkurrent er ikke Apple, Novell, Red Hat, eller Ubuntu (bare for at nævne et par stykker) – det er Microsoft selv,” med henvisning til antallet af respondenter, der er uvillige til at bevæge sig væk fra en ældre, en stabil version eller ændre opdateringshastigheden lifecycle af sin PC ejendom (som ofte køre den nyeste OS-versioner).

Rapporten, der har titlen “Ting at overveje, når forberedelserne til Windows Vista”, fandt en manglende modenhed i produktet, samt hardware og programkompatibilitet blev holder tilbage mere udbredt virksomhedens Vista vedtagelse.

I form af modenhed, fremkomsten af Vista ‘ s første service pack (SP1) blev set af alle 45 ekspert brugere interviewet til opdatering af sidste års forskning som en indikation af, at OS, der ville være klar til enterprise-skala. Dette er på trods af det faktum, at Microsoft kun lavet pre-beta preview Vista SP1 kode til rådighed til at testere i sidste uge.

En af de adspurgte, der er en desktop operations manager på en af olie og gas virksomhed, fortalte Forrester, at selv uden de igangværende fusion aktiviteter, “ville vi stadig forsinkelse udrulle Vista”. De tilføjede: “Vi typisk kan lide at vente i SP1 til at blive frigivet, før vi får alt for alvorligt et nyt OS.”

Men Microsoft vil kun gå så langt ved lanceringen af SP1 preview som til at sige, Vista SP1 vil skibet engang i begyndelsen af næste år.

Rapporten sagde også, at DET var ledere venter på ankomsten af System Center Configuration Manager 2007 til at understøtte flere implementering scenarier og give DEN fleksibilitet, når installation af Windows Vista i virksomheden. Men det er heller ikke planlagt til udgivelse senere denne sommer.

Forrester har dog sige, at driverne til migration var overbevisende og adresse, den efterspørgsel for bedre sikkerhed, pålidelighed og ydeevne.

For eksempel, den rapport, forfatter og Forrester-analytiker, Benjamin Gray skrev: “tag ikke fejl: den [User Account Control og BitLocker Drive Encryption] sikkerhedselementer er en væsentlig forbedring i forhold til Windows 2000 og XP.” Men, tilføjer han: “De vil også tage DET mere tid til at aktivere, konfigurere og håndtere.”

På trods af den tilsyneladende modvilje mod at migrere væk fra ældre versioner af OS, Forrester-rådgiver IT-afdelinger til at begynde at forberede til Vista uanset deres implementering tidsplaner, givet det faktum, at Microsoft har skitseret planer om at ende support til Windows 2000 og XP med henholdsvis 2009 og 2014.

Specifikt, Grå sagde: “Forstå, at der er lidt nødt til at vente til SP1 til at begynde din ansøgning og hardware kompatibilitet test. SP1 vil ikke byde på nye funktioner, og skal ikke påvirke foreneligheden af din line-of-business-applikationer med Windows Vista.”