Twitter blokerer OS efterretningstjenester fra Dataminr advarsler

0
69

Tjeneste, sociale medier, har advaret OS regering af terror angreb, før medierne

Twitter har stoppet de AMERIKANSKE efterretningstjenester adgang Dataminr, en service, at trawl gennem hele sit netværk, og som har fungeret som et tidligt varslingssystem for terror angreb.

En højtstående amerikansk intelligens embedsmand, og andre bekendt med sagen, bekræftede den blok, som Twitter har ikke nævnt offentligt, ifølge Wall Street Journal.

Dataminr, en privatejet virksomhed, sorterer via Twitter hele det globale sociale netværk til at sende beskeder af udfoldelsen terror angreb, politisk uro og andre vigtige begivenheder, der til sine kunder, som omfatter finansielle institutioner og medier.

Twitter ejer fem procent af aktierne i selskabet, som er den eneste virksomhed, der er tilladt adgang til Twitter hele real-time strøm af offentlige tweets, idet disse oplysninger og sælge det til kunderne.

Indtil for nylig, Dataminr havde også følger de AMERIKANSKE efterretningstjenester med alarmer, som en tjenestemand sagde, har gjort det “et ekstremt værdifuldt værktøj”. For eksempel, virksomheden alarmerede den AMERIKANSKE efterretningstjeneste til November 2015 Paris terror angreb kort efter, at de begyndte at udfolde sig, og i Marts meddelt kunderne om Bruxelles angreb 10 minutter, før medierne gjorde.

Men Dataminr ledere for nylig fortalte efterretningstjenester, at Twitter ikke ønsker virksomheden at fortsætte med at tilbyde sine tjenester til dem, ifølge WSJ. Samme ledende intelligens embedsmand sagde Twitter syntes at være bekymret over “optik” for at blive vist for tæt på de AMERIKANSKE efterretningstjenester.

Twitter har ikke kommenteret på, hvorfor Dataminr var i stand til at yde sin tjeneste til det offentlige i mindst to år, eller hvorfor det arrangement, kom til en ende.

I en erklæring, de sociale medier firma sagde: “Data er i vid udstrækning den offentlige og den AMERIKANSKE regering kan gennemgå de offentlige konti på egen hånd, ligesom enhver bruger kan.”

Twitter har understreget tidligere, at det er villig til at samarbejde i en vis udstrækning med regeringer og behovene for retshåndhævelse. Men på spørgsmålet om privatlivets fred og gennemsigtighed, og det er også anført, at medmindre anvist af en retskendelse, skal det underrette brugere af anmodninger fra retshåndhævende vedrørende deres konti eller tweets.

Sociale medier virksomheder, som Twitter og Facebook, fortsat at være under pres fra regeringer til at slå hårdt ned på radikalisering og ekstremisme på deres netværk. Twitter er en del, der er i en konstant kamp for at fjerne ekstremistiske konti, der er oprettet af tilhængere af ISIS og andre radikale grupper.

Twitter ‘ s beslutning om at trække sine Dataminr service fra den AMERIKANSKE efterretningstjeneste, efter sigende vil ikke påvirke den finansielle sektor, nyheder, medier eller andre kunder uden for efterretningstjenesten.