Open source tager på monster IT-virksomheder

0
100

EnterpriseDB bruger open source software udvikling til at tage på Oracle database marked.

Fordelene ved open source software udvikling er vejen frem for mindre virksomheder, der ønsker at tage på de etablerede giganter, ifølge lederne af database firma EnterpriseDB.

Den virksomhed, som sælger et produkt baseret på open source-PostgreSQL-database, er en anden i en lang række af virksomheder, der anvender open source produkter for at tage på større, mere etablerede spillere. En undersøgelse sidste måned viste, at tre fjerdedele af virksomhederne havde anvendes eller er bestemt til at anvende open source løsninger til core business-systemer.

“Open source accept som krydsede en grænse dette år,” sagde president og chief executive Andy Astor. “Det er en legitim teknologi. Virksomheder, der vil give lid til open source-løsninger, når to eller tre år siden, de ville prøve en open source-database.”

Han sagde, at den vigtigste grund til, at folk vende sig til sit selskab, fordi de finder, at Oracle – databasen leder, med omkring halvdelen af markedet – for dyrt og ikke opmærksom nok. Desuden, at han mener, at de er ikke bekymret for, hvordan den EnterpriseDB løsning blev udviklet, sagde han.

“Men det er ikke, at open source er grunden, det er en forretning grund… samtalen er ikke, hvordan open source er dig, det er hvad der er den bedste værdi,” sagde han, og hævder, at hans produkt giver en besparelse på tæt ved 80 pct. sammenlignet med Oracle ‘ s produkter.

Det handler ikke kun om penge, men. “Kunderne er på udkig efter alternativer. Oracle er for dyrt, ligeglad med, at virksomheder og ikke er opmærksomme,” sagde Steve Bale, general manager for Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA).

Men det handler ikke kun om open source for EnterpriseDB. En anden fordel i kampen for Oracle ‘ s kunder er den seneste frigivelse af 11g. Med den opgraderede database, kan du ikke bare opgradere fra tidligere versioner – du har brug for en fuld migrering. Men tidligere versioner af Oracle ‘ s databaser er nemt migrerbart, sagde Han. “Vi er nemmere at migrere til end 11g,” sagde han.

Men brugere skal opgradere til sidst, som støtte fra Oracle går kun tilbage et par versioner. “Det er en omkostning, der skal afholdes for at holde op med vedligeholdelse,” sagde Bale, der konstaterer, at det kan hjælpe med at drive kunder til at lede efter et alternativ. “Så vi er glade for, 11g er blevet frigivet,” bemærkede han.