Klein deel van de internet gebruikers verantwoordelijk zijn voor de meerderheid van de illegale downloads

0
58

downloads

Nieuwe rapporten werpt licht op het illegaal downloaden gewoonten van webgebruikers.

Het illegaal downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal is een “minderheid activiteit”, volgens een nieuw rapport van Ofcom.

De studie, uitgevoerd aan de toezichthouder van de opdracht door Kantor Media, bleek dat 74 procent van de inbreuken op het auteursrecht werden uitgevoerd door slechts twee procent van internet gebruikers.

“Er is dus een lange staart van casual, laag niveau of incidentele overtreders,” aldus het rapport.

Ofcom zei dat geen enkele handhaving oplossing is waarschijnlijk adres online inbreuk op het auteursrecht in een isolement.

Het verwerkt een totaal van 21,475 de antwoorden op de enquête van individuen in vier afzonderlijke onderzoeken die zijn uitgevoerd tussen Mei 2012 en Mei 2013.

Het rapport, dat werd gefinancierd door het Bureau voor de Intellectuele Eigendom, bleek dat 17 procent van de internet gebruikers verbruikt ten minste één item van inbreukmakende content, wat neerkomt op ongeveer een derde (29 procent) van alle online content die de consument.

De hoogste incidentie van inbreuk heeft plaatsgevonden in de muziek, maar ook hier minder dan één op de tien (9 procent) internet-gebruikers geschonden, het rapport toegelaten. Voor software en video games het cijfer gedaald tot slechts twee procent van internet gebruikers.

Copyright overtreders hebben de neiging om meer te besteden dan niet-overtreders op legale digitale content, het rapport ook vinden.

Gemiddeld degenen die illegaal gedownload materiaal besteden £26 op de juridische inhoud over een periode van drie maanden, vergeleken met slechts € 16 door degenen die nooit illegaal gedownloade inhoud.

De meest voorkomende redenen voor het overtreden van auteursrecht online waren omdat de “gratis”, “handig” en “snel”, maar er waren grote verschillen tussen de verschillende types van inbreukmakers.

Het hoogste volume overtreders waren meer geneigd om te zeggen dat ze al genoeg op inhoud (19 procent voor de top 10 procent van de overtreders in vergelijking met zeven procent onder de onderste 80 procent) en dat “de juridische inhoud is te duur’ (38 procent versus 13 procent).

Anderen zeiden dat ze niet willen wachten voor de inhoud die beschikbaar is voor de juridische dienstverlening (19 procent tegenover acht procent), en dat “de industrie maakt te veel geld” (19 procent tegenover acht procent).

Slechts een kwart van de mensen die verbruikt de meeste illegale inhoud zeiden dat ze zouden stoppen als ze dacht dat ze misschien worden opgeroepen. Een op de vijf zei dat ze zou stoppen als het een brief gekregen van een ISP vertellen ze hun account opgeschort.

Ofcom zei dat geen enkele handhaving oplossing is waarschijnlijk adres online inbreuk op het auteursrecht in een isolement.

“Een complementaire mix van maatregelen, zoals betere legale alternatieven, meer onderwijs over het auteursrecht, en gerichte handhaving is meer kans om succesvol te zijn,” concludeert het rapport.