De EU belooft neerslaan van de Bitcoin volgende Parijs-aanvallen

0
60

De plannen zijn onderdeel van een EU-breed initiatief om meer zorgvuldig regelen van niet-bancaire betaalmethoden

De EU heeft toegezegd de klem naar beneden op niet-bancaire betaalmethoden zoals Bitcoin, die gezien kunnen worden als de financiering van terrorisme.

Digitale valuta ‘ s kan anonieme betalingen door terroristen, en de EU zei, als pre-paid kaarten die kunnen worden verkregen eenvoudig door criminelen en wordt gebruikt zonder dat wordt bijgehouden door de autoriteiten.

De Europese Commissie zei in voorstellen dat het van plan is om “versterking van de controle van niet-bancaire betaalmethoden, zoals elektronische/anonieme betalingen en virtuele valuta en transfers van goud, edele metalen, met pre-paid kaarten”.

De EU-ministers van justitie en binnenlandse zaken bij elkaar om te discussiëren over de voorstellen van vandaag, naast andere dringende zaken in verband met de verwoestende aanslagen in Parijs vorige week, waar de 129 mensen op brute wijze werden vermoord door terroristen beweren dat een deel van ISIS.

Op dinsdag, de Europese Commissie legde de plannen voor het beoordelen van de rol van de virtuele valuta voor eigen onrechtmatige doeleinden, met vermelding van: “Tussen de sectoren in het kader van de beoordeling, het gebruik van virtuele valuta’ s zullen worden onderworpen aan bijzondere aandacht, zoals gevraagd door de Europese Raad van 26 januari 2015.”

“De lidstaten zullen moeten voldoen aan dergelijke maatregelen of uitleggen van de redenen waarom ze de vraag voor afwijkingen,” de memo vervolg.

De EU zal bovendien produceren “een lijst van landen die een aantal tekortkomingen in hun anti-money laundering (AML) en de financiering van terrorisme regimes”.

Andere onderwerpen die op de agenda zijn plannen “om af te remmen effectiever de illegale handel in cultuurgoederen,” hoewel het is niet duidelijk wat dit inhoudt en hoe dit zich verhoudt tot de recente gebeurtenissen in Parijs.

Bitcoin is de meest gebruikte virtuele valuta in omloop en is vooral nuttig bij mensen voor de handel geld anoniem over het web, het maken van een perfecte optie voor terroristische groepen te gebruiken.