Bing verliest marktaandeel

0
74

Market share

Net Applications blijkt dat Bing heeft marktaandeel verloren.

Microsoft ‘ s Bing is het verliezen van marktaandeel in een steeds meer concurrerende ruimte, volgens de laatste cijfers van Net Applications.

Hoewel de daling is een lichte, Bing, Microsoft ‘ s nieuwe zoekmachine wegkwijnen beneden in de buurt van de onderkant van het gebruik van grafieken. Net Applications’ cijfers laten zien dat Bing verloren 0,2 procentpunt, en viel op een 3.39 procent marktaandeel van de global search markt. Google verloor vergelijkbaar marktaandeel, maar met een enorme 83.13 procent user base het zou eventueel kunnen overleven in de drop.

Baidu, de Chinese zoeken site heeft meer gebruikers dan Bing met zijn 4.38 cent per aandeel, terwijl Yahoo heeft weten te verzamelen slechts onder zeven procent van alle netto-zoekers. AOL en ASK alleen kan opbrengen onder de één procent, volgens de statistieken.

Slechts een blik op de rivaliserende onderneming StatCounters’ alternatieve grafiek, voor juli tot oktober gebruik, toont aan hoe diep de kloof is. Voor ONS gebruikers van Google rode toren op de grafiek is op wolkenkrabber met een hoogte van haar 80-tal procent. Niets anders in de buurt komt. StatCounter gevonden dat niet alleen deze bedrijven hebben een laag aandeel, maar ze waren ook het verliezen van gebruikers. In September, Bing viel van 8.51 procent van 9.64 procent in augustus, terwijl Yahoo gedaald van om 9.40 procent van 10.50 per cent.

Wereldwijd, StatCounter zei, Bing ‘ s aandeel daalde van 3.58 procent tot 3,25 procent, terwijl Yahoo viel 4.37 procent van 4.84 procent aandeel. Ondertussen, Google brak de 90 procent van de mark, oplopend tot 90.54 procent.

“De trend is naar beneden voor Bing sinds medio augustus,” zegt Aodhan Cullen, chief executive van StatCounter, in een verklaring.

“De wielen nog niet afgevallen, maar de onderliggende trend moet een beetje zorgen te maken voor Microsoft.”

Bing ‘ s drop komt in schril contrast met het grote succes terug in augustus, zoals gerapporteerd door comScore.