Apple introducerer Safari 5

0
61

Safari

Apple har indført den nyeste Safari inkarnation med en række af nye funktioner.

Apple lancerede sin Safari browser 5 i denne uge, at bringe med det en ny funktion, der fjerner distraktioner såsom reklamer fra web-artikler.

På den samme dag af iPhone afsløringen, Apple frigivet detaljer om sin opdateret browser, herunder oplysninger om Safari-Læser, der registrerer, når brugeren får vist en artikel online.

Når web-surfer har klikket på Læseren-ikonet i Safari 5 adresse felt, den såkaldte “rod” er fjernet for en mere koncentreret læseoplevelse. Brugere kan også ændre størrelsen af teksten – noget, der Safari vil huske til næste gang en artikel er set.

Efter at lancere en hjemmeside fremme HTML5 tidligere i denne måned, har Apple afsløret, at Safari 5 har endnu større opbakning til web-video standard, og at der ikke er behov for en tredje-parts plugins, såsom Adobe Flash.

“Safari fortsætter med at føre an i performance, innovation og standarder understøtter,” sagde Philip Schiller, Apples senior vice president of worldwide product marketing, i en erklæring.

“Safari kører nu på over 200 millioner enheder på verdensplan, og dens open source WebKit-motoren kører på over 500 millioner enheder,” Schiller påstod.

Apple har også lovet bedre placering tjenester, med support for HTML5 geolocation standard i Safari 5. Dette giver folk mulighed for at dele deres placering med websites, som derefter vil give nyttige oplysninger, såsom det nærmeste hospital eller på posthuset.

Resultater er også blevet boostet som Cupertino-virksomheden har gjort fremskridt til Nitro Motor. På Mac-systemer, Apple hævdede, at Safari 5 kan køre JavaScript 30 procent hurtigere end den browser ‘ s forgænger, tre procent hurtigere end Googles Chrome, og mere end dobbelt så hurtig som Mozillas Firefox 3.6.

Som en del af Safari udvikler programmet, web-udviklere at bruge Safari 5 kan nu tilføje udvidelser, såsom knapper til værktøjslinjen eller knapper til web-sider. Brugere vil være i stand til at dele deres Safari-Udvidelser arbejde i en Safari-Udvidelser Galleri senere denne sommer.

Safari 5 er nu tilgængelig til gratis download på Mac og Windows.