Apple getipt om te onthullen flash-gebaseerde ultra-draagbare laptop

0
66

Een toonaangevende analist is van mening dat de computer gigant is waarschijnlijk om een op flash geheugen gebaseerd subnotebook in de tweede helft van dit jaar.

Apple is van plan om uit te breiden het gebruik van Nand flash geheugen door deze te gebruiken als basis voor een ultra-draagbare subnotebook computer, volgens de American Technology Research analist Shaw Wu.

Wu zei in een nota aan de beleggers die hij ontvangen heeft van meer dan één indicatie dat Apple het bouwen van een lichtgewicht laptop die flash gebruiken, in plaats van een harde schijf en het geheugen. Echter, de release is afhankelijk van een val in de Nand-flash-prijzen.

“Dit is een nieuwe subnotebook vorm factor die gebruik maken van Nand-flash-als in de primaire storage,” schreef hij.

“Onze bronnen geven aan dat Apple zou graag om het product verder te spelen op de sterke MacBook groei, maar de timing zal afhangen van Nand leveranciers vermogen om te rijden van de prijzen verder, waardoor het economisch aantrekkelijk voor Apple.”

Wu zei dat als dit gebeurt dan Apple hoopt laat de laptop in de tweede helft van 2007.

Hij voegde eraan toe dat Apple ‘ s honger naar het flash-geheugen zal uiteindelijk zien dat het vervangen van de HDD in de video geschikte iPods.

“Onze bronnen geven aan dat terwijl Apple plannen om te migreren en de rest van de iPod-productlijn om Nand flash van Hdd’ s (de huidige vPod is het enige model resterende), vrij lage prijs van punten en belangstelling van klanten voor hoge opslag capaciteit zal waarschijnlijk te voorkomen dat dit gebeurt tot in de late 2007-2008,” schreef hij.

Zeker de prijs van het flash-geheugen te vallen aanzienlijk voordat het kan concurreren met het equivalent HDD. Momenteel 32 gb flash kost $160, meer dan zeven keer de prijs van dezelfde hoeveelheid van de capaciteit van de schijf.

In de interim-Wu verwacht een breedbeeld-iPod worden ingevoerd zodra de iPhone is uitgekomen in juni en grotere capaciteiten voor de video iPod reeks, die momenteel bestaat uit 30GB en 80GB modellen.