Vad är lagring Kvalitet av Service och varför är det viktigt att företag?

0
53

I förening med

Kvalitet är inte bara en funktion kan du helt enkelt lägga till lagring

Företag i dag har i uppdrag att arbeta ut hur man bygger en flexibel, skalbar plattform som kan stödja flera arbetsbelastningar och samtidigt förbättra den operativa effektiviteten. Tills nu, IT-proffs har tillbringat större delen av sin tid på att trimma, trimma, planering och felsökning lagring prestanda.

Men hantering och felsökning av lagring prestanda är en arbetsintensiv process som tar upp värdefull tid från att leverera en konsekvent prestanda.

Läs mer om hur Kvalitet kan garantera lagring av resultat i detta gratis whitepaper från NetApp:

Hämta nu

Lagringssystem med inbyggd Quality of Service (QoS) har blivit nyckeln övergång för företag som gör övergången till Nästa Generations datacenter, som är hem till applikationer och arbetsbelastningar som fungerar smidigt och effektivt, snarare än som släpar efter och frysa.

Så vad är Kvalitet av Service, och varför är det så viktigt för företag att förstå hur man ska genomföra det?

Att leverera en konsekvent prestanda

QoS är en viktig möjliggörande teknik för företag och tjänsteleverantörer som vill leverera konsekvent primär lagring prestanda. När flera arbetsbelastningar dela en begränsad resurs, QoS hjälper till att ge kontroll över hur resurserna delas och förhindrar att den “nytta” ansökan från störa utförandet av alla andra program i samma system.

Utan lagring QoS, aktiv data kommer att använda mer lagring prestanda resurser, som kan svälta andra resurser. Lagring arkitektur ensam kan inte garantera prestanda som äldre storage system är helt enkelt inte konstruerad för att hantera de krav som ställs av multi-program molnbaserade miljöer.

“Quality of service bör inte betraktas som en funktion än kan enkelt läggas till en förvaring produkt”, förklarade Simon Robinson 451 Forskning. “QoS funktioner som skruvas fast på…tenderar att lämna villkor i vilken prestanda är oförutsägbar och förblir en icke-starter för affärskritiska applikationer.

“Komplett lagring QoS kräver hänsyn och genomförande i själva kärnan av lagring produktdesign.”

Att kunna garantera prestanda i alla situationer – inklusive underlåtenhet scenarier, överbelastning av systemet, varierande arbetsbelastning och elastisk efterfrågan kräver en arkitektur, byggd från grunden och upp särskilt för att garantera QoS.

Vad är den 6 krav för sanna Kvaliteten på Tjänsten? Ladda ner “Garantera Lagring Prestanda” whitepaper för att ta reda på:

Hämta nu

Att göra med den “högljudda grannar”

När flera applikationer delar på samma infrastruktur för lagring, alla prestanda resurser som är fritt tillgängliga för alla program, hela tiden. Utan en mer exakt resursfördelning, ett program eller en “högljudd granne” kan enkelt konsumera en orättvis andel av resurserna.

Detta “först-till-kvarn” fördelningsmetod har en stor negativ inverkan på resultatet av alla andra program på datorn, och förväntningar på ett program-av-program kan vara oförutsägbar.

QoS kan användas för att eliminera resurskonflikter och rörlig ansökan prestanda som orsakats av “bullriga grannar”, och ge förutsägbara resultat för varje ansökan.

Fördelar för företag

Den främsta fördelen QoS erbjuder företag möjligheten att konsolidera flera arbetsbelastning, särskilt för dem som tidigare varit isolerade från varandra i separata lagring i silor. Att kunna använda flera applikationer på en och samma plattform med garanterad QoS gör det lättare att ta itu med alla prestanda-relaterade utmaningar inom ett enda lager-system.

Detta i sin tur minskar kostnaderna för verksamheten, antalet leverantörer i bruk och den mängd av verktyg som behövs för att hantera lagring.

QoS erbjuder också fördelar för framtiden. Genom att erbjuda en skalbar plattform som kan växa eller krympa som bygger på kollektiva behov av verksamheten kan företagen tjäna mer effektiv användning av kapital, utrymme och arbetskraft.

Den slutliga effekten är att köra mer effektivitet, mer integration, bättre prestanda och förbättrad tillgänglighet för arbetsbelastning och samtidigt minska bördan av förvaltning för de verksamhetsansvariga.

NetApp: s white paper undersöker hur QoS kan genomföras inom nästa generations datacenter. Ladda ner det gratis här:

Hämta nu

Se relaterade

Hur till flytta till molnet HPE StoreVirtual 3200 Lagring