Topp 10 Programmer Du Bør Installere på Din Raspberry Pi

0
196

Den Raspberry Pi er en fantastisk liten datamaskin, som evner vil ikke slutte å øke. Som sådan, bør du sørge for at du har de beste appene som er installert på den. Hvis du kjører Raspbian Jessie

5 Måter Nye Raspbian Jessie Gjør Raspberry Pi Enda Enklere å Bruke

5 Måter Nye Raspbian Jessie Gjør Raspberry Pi Enda Enklere å Bruke
Etter utgivelsen av Debian Jessie i juli, Raspberry Pi samfunnet har blitt velsignet med en ny utgivelse av de Raspbian variant, basert på “mor” distro.
Les Mer

eller en annen Linux-operativsystemet på Raspberry Pi, dette er topp 10 apps som du virkelig trenger å ha installert.

Hvis du liker lyden av dem, bare følg instruksjonene i hvert avsnitt for å installere apper på Raspberry Pi!

1. Krom

Vi begynner her med den nettleseren du trenger bare å ha installert på din Raspberry Pi. Takk til Krom, det er nå kompatibel med Pepper Flash-plugin, noe som gjør det mulig å nyte Flash spill, nettsider, streaming og mye mer.

raspberry pi apps chromium

På grunn av Krom nære forhold til Google Chrome, mange Chrome-plugins er kompatible, selv om Pi er hardware begrenser heavy duty bruk. Så unngå å ha for mange faner åpne! For ytterligere å redusere din Raspberry Pi er fornuftig bruk av ressurser, Krom har uBlock Opprinnelse extension pre-installert. Denne beskytter din surfing fra ressurskrevende pop-ups og annonser.

I motsetning til andre programmer i denne listen, Krom kommer forhåndsinstallert med Raspbian

Oppgradering Raspberry Pi er Raspbian OS Med PIXEL-Skrivebordet Miljø

Oppgradering Raspberry Pi er Raspbian OS Med PIXEL-Skrivebordet Miljø
Siden lanseringen i 2012, Raspberry Pi er Raspbian operativsystem har hatt noen revisjoner, men skrivebordet miljøet hadde forblitt den samme. Pixel endringer.
Les Mer

. Men bare i nyere versjoner. Så hvis du ikke har oppgradert Raspbian nylig, sikkerhetskopierer personlige data (bilder, dokumenter lagret programmering), kjøre en full oppdatering og oppgradering:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Vent mens din Pi oppgraderinger, og når alt er ferdig og du har startet datamaskinen på nytt, bør du se en fungerende kopi av Krom i menyen.

2. Synaptic Package Manager

Det er lett nok til å installere programvare via kommandolinjen, og Raspbian har sin egen mus-drevet Legg til/Fjern Programvare verktøyet… men hva hvis du er på utkikk etter noe mer ekspansiv?

I motsetning til det opprinnelige verktøyet, Synaptisk har programvare som er gruppert i mer spesifikke kategorier, som hjelper deg å finne de verktøyene du trenger. I tillegg, Synaptic (som er en av flere Linux-pakken ledere

Linux-App Stores Forhold: hvilken Som Er Riktig for Deg?

Linux-App Stores Forhold: hvilken Som Er Riktig for Deg?
Windows-brukere blir ledet til et app store. macOS har hatt en for en stund. Linux, i mellomtiden, har hatt et app store-stil opplevelse for år. Men hvilken som er riktig for deg?
Les Mer

) kan også sikre at appene som er installert på din Pi er den mest up-to-date versjoner. Alt du trenger å gjøre er å klikke Reload og deretter Bruke til å kjøre oppdateringer.

raspberry pi apps synaptic

Samt et bedre brukergrensesnitt enn å Legge til/Ekstern Programvare, Synaptisk vil automatisk laste ned ekstra programvare som kreves av programmet du skal installere. Kort sagt, det er bedre, så hvorfor ikke bruke det?

Du kan installere Synaptic Package Manager på Raspbian med:

sudo apt-get install synaptic

Når programmet er installert, kan du kjøre med en bash kommando:

gksudo synaptic

Eller ved å lansere det fra Preferanser del av skrivebordet menyen.

3. VLC Player

Tilbake i 2013 når Raspberry Pi først ble utgitt, tanken på å spille tilbake noe, men 480p video var latterlig. Den første generasjonen enhet var bare ikke i stand til en samordnet bruk av systemressurser for avspilling av video.

raspberry pi apps vlc player

Disse dager, med Raspberry Pi 3

Hvordan til å Oppgradere til en Raspberry Pi 3

Hvordan til å Oppgradere til en Raspberry Pi 3
Oppgradere fra en eldre Pi til den nye Pi 3 er nesten så enkelt som å bytte ut microSD-kortet. Nesten – men ikke helt. Her er hva du må gjøre først.
Les Mer

ting er annerledes. Video og lyd kan spilles av på Raspberry Pi, takket være VLC Player, et program som du kan kjenne igjen. Kort sagt, VLC Player, vil du spille alle media format, og er i stand til ytterligere funksjoner, som for eksempel skrivebordet video, laste ned YouTube-videoer, og fil konvertering. Det overveldende flertallet av fantastiske VLC media Player-funksjoner

7 Topp Hemmelig Funksjoner Av Gratis VLC Media Player

7 Topp Hemmelig Funksjoner Av Gratis VLC Media Player
Som VLC ganske mye spiller alt du kaster på den, er gammelt nytt. Det er også en media ånden når det kommer til andre ting bortsett fra å spille i filmer. Vi så på noen av…
Les Mer

vil kjøre på Raspberry Pi.

Installere VLC Player på din Raspberry Pi kan også slå datamaskinen i media klienten. Så lenge du har mediefiler som er lagret på en annen datamaskin eller nettverk, lagring, VLC Player kan brukes til å bla gjennom og spille av innhold på ditt lokale nettverk!

Du finner alternativet for å installere VLC Player på Innstillinger > Legg til/Fjern Programvare.

4. USB Over IP

En svært nyttig program som kan lagre en rekke USB-enhet fjerning og koble til, USB Over IP kan være installert på din Pi, så vel som hvilken som helst Windows-eller Linux-pcer (se usbip.sourceforge.net for mer). Dens hovedoppgave er å la deg få tilgang til data på USB-stasjoner er lagret på annen maskinvare. Så, for eksempel, ønsker du kanskje å få tilgang til bilder på SD-kortet i USB-card reader på din PC. Med USB Over IP er installert, og på begge nettverksenheter, dette er gjort langt mer praktisk.

Når programmet er installert fra Sourceforge, kan du kjøre følgende kommandoer i Terminal:

sudo modprobe usbip-core
sudo modprobe usbip-vert sudo usbip -D

(Disse kommandoene kan også kjøres på eksterne Linux-boksen via SSH

Sette Opp Din Raspberry Pi For Hodeløse Bruk Med SSH

Sette Opp Din Raspberry Pi For Hodeløse Bruk Med SSH
Den Raspberry Pi kan godta SSH-kommandoer når du er koblet til et lokalt nettverk (enten via Ethernet eller Wi-Fi), slik at du enkelt kan sette det opp. Fordelene med SSH gå utover opprørende at daglig screening…
Les Mer

.)

raspberry pi apps usb stick

Etter at du har koblet til USB-harddisken til den eksterne enheten, kan du bruke denne kommandoen for å finne sin ID:

usbip liste -l

Med BUSS ID blir funnet, kan du binde den til din Pi med:

sudo usbip –debug binde -b [BUS_ID]

USB Over IP er nå klar til bruk. Vær oppmerksom på at data som sendes via USB Over IP ikke er kryptert (vår kryptering explainer

Hvordan Fungerer Kryptering Arbeid, og Er Det Virkelig Trygt?

Hvordan Fungerer Kryptering Arbeid, og Er Det Virkelig Trygt?

Les Mer

skal hjelpe deg til å forstå dette), så ikke bruk det på et åpent nettverk. Også, må du huske å deaktivere det når du er ferdig.

5. DOSBox

Den Raspberry Pi er en forkortelse av spill. Neppe overraskende for en enhet lansert for å hjelpe barn (og voksne) til å bli bedre på programmering. Selv om mange homebrew spill har blitt opprettet, mainstream titler er få og langt mellom, utover Minecraft Pi.

Heldigvis, Raspberry Pi kan håndtere-emulering. Vi har tidligere sett på hvordan det kan brukes som en kompakt retro gaming stasjon

Retro Spill i Stil Med RecalBox for Raspberry Pi

Retro Spill i Stil Med RecalBox for Raspberry Pi
RecalBox bringer sammen klassisk emulatorer med en fantastisk brukergrensesnitt som gjør spill å velge og konfigurere din kontrollere lett.
Les Mer

men hvis det er din preferanse for klassiske PC-spill, så ta en titt på DOSBox.

raspberry pi apps dosbox

I stand til å kjøre spill og-programmer som er likt, DOSBox er enkel å bruke, og lar deg spille spill utgitt for MS-DOS gjennom hele 1980-tallet og 1990-tallet. For å installere DOSBox på Raspberry Pi, åpne Innstillinger > Legg til/Fjern Programvare og søk etter det. En gang installert, hodet til ditt hjemmeområde og opprette en ny mappe, dosgames. Dette er hvor du bør lagre den ekstraherte innholdet er lastet ned spill til, klar til å bruke dem.

DOSBox seg selv kan startes fra Meny > Programmer > Spill > DOSBox Emulator. Se vår guide til å bruke DOSBox for å få hjelp med å konfigurere programmet og finne og installere spill.

6. Arduino IDE

Hvis du planlegger (eller allerede har) til å koble Raspberry Pi opp med en Arduino for noen maker moro, du trenger Arduino IDE (Integrated Development Environment). IDE-gjør det enkelt å skrive og laste opp kode til en Arduino som er tilkoblet via USB til Raspberry Pi (noen planker er trådløs, men).

raspberry pi apps arduino ide

Du kan installere Arduino IDE på Pi via Innstillinger > Legg til/Fjern Programvare. Når programmet er installert, starter via Programmer > Programmering > Arduino IDE. Bruke Verktøy > Styrene menyen til å velge riktig Arduino-modellen (Arduino Uno og dens kloner er valgt som standard).

Fra her, kan du se Filen > Eksempler for noen nyttige eksempel skript for Arduino, eller utvide sine evner via nye biblioteker. Du finner informasjon om disse på www.arduino.cc/en/Reference/Libraries. I mellomtiden, vår detaljert guide til Arduino

Komme i Gang Med Arduino: A Beginner ‘ s Guide

Komme i Gang Med Arduino: A Beginner ‘ s Guide
Arduino er en åpen-kildekode elektronikk prototyping-plattform basert på fleksibel, enkel å bruke maskinvare og programvare. Den er ment for kunstnere, designere, amatører, og alle som er interessert i å lage interaktive objekter eller miljøer.
Les Mer

vil hjelpe deg å komme i gang.

7. Guake

Om du er ny til Linux (via Raspberry Pi er standard OS) eller du er vant til det, med Terminal kan være en smerte. Det spiller ingen rolle om du er ukjent med kommando linjer, eller du bare ønsker å se hva som skjer andre steder på skrivebordet. Standard Terminal-programmet er vanskelig å sette pris på.

raspberry pi apps guake

Så, hva om du en erstatning? Blant de beste alternativene er Guake, en langt penere Quake-stil Terminal emulator som kan installeres via Legg til/Fjern Programvare grensesnitt. Etter installasjonen, vil du finne det i Programmer – > systemverktøy > Guake. Når du ser et varsel om at Guake kjører, trykk F12 for å tilkalle den. Guake vil falle ned fra toppen av skjermen når den blir oppringt.

Som standard, Guake har en semi-gjennomsiktig vindu, slik at du kan se hva som skjer andre steder på skrivebordet. Du kan også høyreklikke i Guake vinduet for å endre Innstillinger, som omfatter tilpasning av utseendet.

Andre Terminal emulator erstatninger

5 Terminal Alternativer til Linux Desktop Apps

5 Terminal Alternativer til Linux Desktop Apps
Linux terminal er ganske skremmende, og mange bare bruke den når det er nødvendig. Men det kan faktisk vise seg svært nyttig. Disse fem terminal-baserte apps vise deg akkurat hvor nyttig det kan være.
Les Mer

er tilgjengelig for Linux også. Noen som kjører på Raspberry Pi, så du kan prøve dette hvis Guake ikke passer for deg.

8. Flom

Første ting først: Flom er en BitTorrent-klient. Dette betyr ikke at det er ulovlig; BitTorrent seg selv er ikke ulovlig. Snarere er misbruk av node-til-node-nettverk teknologi for å laste ned opphavsrettslig beskyttet filmer og spill er ulovlig. For eksempel, mange Linux-operativsystemer kan lastes ned via BitTorrent. Denne bestemmelsen reduserer overhead på hosting fordelingen på en dedikert server. Vår guide til BitTorrent

8 Juridisk Bruker For BitTorrent: Du vil Bli Overrasket

8 Juridisk Bruker For BitTorrent: Du vil Bli Overrasket
Som HTTP, som nettleseren bruker til å kommunisere med nettsteder, BitTorrent er bare en protokoll. Du kan bruke nettleseren til å laste ned piratkopiert innhold, akkurat som du kan bruke en BitTorrent-klient for å laste ned piratkopierte…
Les Mer

forklarer dette i mer detalj.

raspberry pi apps deluge

Hvorfor kunne du trenger en BitTorrent-klient på din Raspberry Pi? Vel, det avhenger av hvordan du bruker datamaskinen. Hvis du bruker det som et oppbevaringssted for din egen data, så er Flom kan bli brukt som et middel for å laste ned data fra din Pi fra et annet sted. Full informasjon om hvordan dette kan bli funnet på Flom Wiki.

Du finner Flommen i Preferanser > Legg til/Fjern Programvare. Hvis du ønsker å bruke torrent programmet i hodeløse modus, koble til via SSH og kjøre:

sudo apt-get install deluged flom-konsollen python-mako flom-web

Når dette er gjort, Flom vil være klar til å kjøre. Pi desktop-brukere kan starte den i Meny > internett.

9. DropBox Uploader

Frustrerende for Raspberry Pi-brukere, det er ingen Dropbox-klienten tilgjengelig. Mens du kan få tilgang til populære nettsky løsning via Krom nettleser (og alternativer er tilgjengelige) en nyttig kommando-line skript kan bare komme til unnsetning.

Opprettet av Andrea Fabrizi, kan dette være installert via Terminal (eller eksternt via SSH

Sette Opp Din Raspberry Pi For Hodeløse Bruk Med SSH

Sette Opp Din Raspberry Pi For Hodeløse Bruk Med SSH
Den Raspberry Pi kan godta SSH-kommandoer når du er koblet til et lokalt nettverk (enten via Ethernet eller Wi-Fi), slik at du enkelt kan sette det opp. Fordelene med SSH gå utover opprørende at daglig screening…
Les Mer

):

git clone https://github.com/andreafabrizi/Dropbox-Uploader.git

Når GIT filen er lastet ned, gjøre scriptet kjørbart og kjøre det:

cd Dropbox-Uploader
sudo chmod +x dropbox_uploader.sh
sudo ./dropbox_uploader.sh

Du vil deretter bli bedt om å angi en unik nøkkel. Dette er hvor ting blir litt komplisert.

raspberry pi apps dropbox

  1. Besøk www.dropbox.com/developers og logger inn med din Dropbox-konto.
  2. Klikk Opprett din app, velger du Dropbox API, og Full Dropbox, så gi appen en unikt navn (“pi-sync” innledes med dine initialer, for eksempel), og godta Vilkårene og Betingelsene.
  3. Klikk Lage app for å gå videre, deretter kopierer App-tasten og App hemmelig strenger.
  4. Kopiere nøkkelen til Terminal-vindu der du blir bedt om det, og du vil være i stand til å laste opp filene dine til Dropbox.

Bruk kommandoene som er formatert som dette:

sudo ./dropbox_uploader.sh laste opp /hjem/pi/manus.odt /docs/manus.odt

For å oppsummere, er denne kommandoen samtaler Dropbox-Uploader-skript, bruker du “last opp” – kommandoen, og synkroniserer den manus.odt fra sin beliggenhet på Pi til en ny plassering i “dokumenter” – mappen i Dropbox.

10. SD-Kort Kopimaskin

Til slutt, hva app kan være mer nyttig for en Raspberry Pi brukeren enn et SD-kort kopiere verktøyet? Tross alt, det er ikke noe operativsystem med SD-kort (med mindre du har forbigått det å bruke en USB-enhet

Hvordan Lage Raspberry Pi 3 Boot Fra USB

Hvordan Lage Raspberry Pi 3 Boot Fra USB
Den Raspberry Pi er en allsidig stykke kit, i stand til et bredt spekter av oppgaver. Men det er en grell feil: manglende evne til å starte opp fra USB. Før nå, altså.
Les Mer

)!

Mens det er mulig å lage hele sikkerhetskopier av Raspberry Pi SD-kortet ved hjelp av en standard operativsystem, det er mer praktisk å bruke den faktiske Pi. Pre-installert i Mai 2016 oppdatering (bruk oppdateringen kommandoer i Krom-delen ovenfor hvis du ikke bruker en nyere versjon av Raspbian), SD-Kort Copier kan bli funnet i Tilbehør > SD-Kort Kopimaskinen.

raspberry pi apps sd card

Du trenger for å koble til en ekstern lagringsenhet til Pi — for eksempel en ekstern harddisk eller en USB-flash-enhet — og velg den i Kopier Til-Enhet – menyen. Merk at alle data på harddisken vil bli slettet, så vil den bli formatert. Før du klikker på Start, sørge for at Kopi Fra Device menu der du har din Interne SD-kort er valgt.

Du har forskjellige grunner til å vurdere denne app. Det er helt klart en god mulighet til å lage en komplett sikkerhetskopi av din Pi lagring, men du kan også bruke den til å oppgradere til en større lagringsmedium. Du trenger bare en USB-SD-kortleser, koble dette med din nye større SD-kortet til Pi, og kopiere data. Denne nyere, større kort, kan du nå inneholder alle data fra dine mindre kort, og kan brukes til å starte din Raspberry Pi!

Som Raspberry Pi Apps Har Vi Gått Glipp Av?

Med disse 10 appene som er installert på din Raspberry Pi, vil du finne oppgaver er gjort lettere, men du bruker datamaskinen. Det er en skam flere av dem er ikke pre-installert!

Hva tror du? Har du annen programvare som du alltid installere på din Raspberry Pi? Noen favoritter du vil legge til i listen? Fortell oss i kommentarfeltet!

Image Credit: ANTON NAGY via Shutterstock.com