Säkerhetsprogram samtalen tillbaka till tjuvar

0
40

Programvara som utformats för att avskräcka tjuvar kommer att spela upp ett inspelat meddelande under de högtalare när en bärbar dator är markerade som stulen.

Ett säkerhetsprogram har tagit en ny strategi för att stulna bärbara datorer genom att utforma ett program som kan spränga en “den här datorn är stulen!” röstmeddelande på lätta fingrar tjuvar.

De program som heter Retriever, från ytterdörren Software Corporation, visar ägaren information så snart datorn startas, tillsammans med login-dialog-rutan. Om den bärbara datorn är fruktade stulen, ett meddelande kan aktiveras på distans över internet.

Den huvudsakliga idén bakom programmet är att helt enkelt genom att visa ägare, med fullständiga uppgifter om hur man kontaktar dem, de flesta individer kommer att vara ärlig och tillbaka en laptop om den hittas. På sin hemsida att företaget hävdade att denna data kommer att öka chanserna för återhämtning från tre procent till 97 procent, men det ger inga belägg för detta.

När en användare finner att den bärbara datorn är stulen, användaren loggar in i deras online konto och du kan sedan skicka ett meddelande till datorn, eller till och med få den att spela upp ett meddelande högt flera gånger mellanrum, antingen från fem minuter till fyra timmar. En låsning av koden kan skickas för att förhindra dess användning, och ägarna kan även försöka spåra den bärbara datorn använder en IP-läge funktion.

Detta program är ett av många försök från teknik för företag att skydda bärbara datorer. I slutet av förra året, Lenovo visade ett system som på distans inaktivera bärbara datorer via ett SMS-meddelande, medan Intel meddelade att det var att arbeta med Ericsson om att sätta en ” kill switch inne i bärbara datorer.

I den andra halvan av förra året, tusentals mobila och bärbara datorer fanns kvar i baksidan av Londons taxibilar.

“Jag tror att program som detta har en del plats, men vad är du skydda”, säger Jay Heiser, research vice president på Gartner. “En begagnad bärbar dator är av mindre betydelse, det är de uppgifter som är viktiga och om det är den enda kopia, då skam på dig.”

“Stationära datorer och bärbara datorer] är som hundar och fickknivar. Du bör inte räkna med att gå runt hela din karriär med samma man.”