Registrera nedgången i PC-leveranser, säger Gartner

0
44

Netbooks och nya marknader kommer inte att vara tillräckligt för att hålla PC-leveranser från att se sin värsta någonsin nedgång, säger analysföretaget.

Netbooks kan inte spara PC-industrin från att se sina skarpaste nedgången i industrins leveranser någonsin analysföretaget Gartner har förutspått.

Detta år, dator transporter kommer hit 257 miljoner enheter, ned 11,9 procent jämfört med förra året – en värre nedgång än de 3,2 procent sett under 2001.

“PC-industrin står inför extraordinära förhållanden som den globala ekonomin fortsätter att försvagas, användare sträcka PC liv och PC-leverantörerna att växa allt mer försiktiga”, sade George Shiffler, forskningschef på Gartner i ett uttalande.

Bärbara Datorer – tänk bärbara datorer och bärbara datorer kommer att växa med nio procent i år, när desktop leveranser kommer att falla 31,9 procent, säger Gartner. Att den mobila tillväxten kommer främst från mini bärbara datorer, så kallade netbooks.

Medan Gartner säger netbooks skulle hjälpa till att “kudde” på marknaden, det läggas till att det helt enkelt inte finns tillräckligt av dem för att hålla igång en allmän nedgång, som små-form bärbara datorer väntas göra upp bara åtta procent av totala leveranser i år.

Det är delvis på grund av billiga-och-glad-enheter säljs främst på mogna marknader, men som priserna sjunker, mer kan säljas på nya marknader, säger Gartners forskningschef Angela McIntyre.

“Mini-bärbara marknaden är delar som leverantörer erbjuder flera system med 9i att 10i skärmar utöver de att med 7i till 8 skärmar, säger McIntyre. “För det mesta, användare som är på väg mot ett system med större skärmar och större kapacitet. system med 8.9 i-skärmar var standard under andra halvan av 2008.”

“Naturligt system med större skärmar och större möjligheter att kosta mer, men priserna i allmänhet fortsätter att falla. I slutet av 2008, det genomsnittliga priset i USA för ett mini-notebook med en 8,9-skärm, Microsoft Windows XP och en 160 GB hårddisk var runt $450 (£317). Vi förväntar oss att det genomsnittliga priset på samma maskin för att släppa till $399 i slutet av detta år.”

Gartner utmanas också i tron att tillväxtmarknader kommer att erbjuda att stabilisera tillväxten som ledande länderna står inför en recession, notera att de nya marknaderna har sett deras lägsta tillväxten sedan 2002, slå bara 11,1 procent.

Medan de mogna marknaderna har också gled 7,9 procent, inte heller har nått botten, säger Gartner. Företaget förutspådde nya marknader skulle förlora 10,4 procent medan mogna marknader skulle glida till 13 procent förluster.

“Tillväxten i såväl växande som mogna marknader, drivet av en liknande dynamik, även om de exakta effekterna varierar något,” Shiffler sagt. “Långsammare BNP-tillväxt kommer i allmänhet att försvaga efterfrågan och långsam nya anal, förlängning PC livstid kommer att minska ersättare, leverantör och försiktighet kommer att hålla lager på historiskt låga nivåer tills förtroende för en återhämtning som så småningom företag.”

“Effekten av sänkt ersättning kommer att vara särskilt akut i mogna marknader, där ersättningar beräknas stå för cirka 80 procent av transporter” och han förutspådde.

Klicka här för att läsa våra bästa tips för att strama åt ditt företag bälte i en lågkonjunktur.