Raspberry Pi 4: Google tillkännager partnerskap med Raspberry Pi Foundation

0
60

,

Raspberry Pi-fans kan nu dra nytta av Googles AI-teknik

Raspberry Pi är en av de mest älskade stycken tech som någonsin byggts. £35 micro-datorn har använts i allt från DIY home automation projekt faktiska utrymme uppdrag ombord på ISS, och har ett intensivt passionerad gemenskap av fans, beslutsfattare och amatörer kring det.

Medan enheter som Rasperry Pi-Noll W har fått ett fantastiskt gensvar, gemenskapen är ändå ivrigt väntar på lanseringen av nästa fullvärdiga komplement till Raspberry Pi familj. Här är allt vi vet hittills.

Se relaterade

Raspberry Pi Modell 3 B översyn av Eben Upton Q&A: vi träffas uppfinnaren av Raspberry Pi 3 Raspberry Pi Noll review – £4 mini-PC

Senaste Raspberry Pi 4 Nyheter

04/05/2017: Raspberry Pi kan nu utnyttja kraften i Googles AI, tack vare en ny styrelse.

Producerad som en del av ett nytt samarbete mellan Google och Raspberry Pi Foundation, Röst HATT (Hårdvara Tillbehör på Toppen) styrelsen tillåter användare att röststyrning till sina projekt.

Blivande beslutsfattare kommer också att ha tillgång till några av Googles mest kraftfulla verktyg, inkluderar Google Assistant SDK, som ger hjärnan bakom Googles AI hjälpare, och Google Cloud Speech APi som företaget använder internt för taligenkänning uppgifter.

Den nya Rösten HAT styrelser ges bort med varje kopia av nr 57 av MagPi, tillsammans med allt du behöver för att komma igång med din första röst-styrda projekt. Fans kommer att vara snabba, men – problemet är förväntade att vara mycket populärt faktiskt.

Raspberry Pi 4 utgivningsdatum och tillgänglighet

Fans kommer att bli besvikna över att höra att nästa iteration av Raspberry Pi kommer inte att anlända förrän åtminstone 2019. Eben Upton, co-creator och grundare av Raspberry Pi Foundation, har tidigare hävdat att den nuvarande Raspberry Pi 3 skulle ha en minsta löptid på tre år.

Det finns en möjlighet att den nya Raspberry Pi 4 skulle bli försenat utöver detta som Grund har på ett effektivt sätt nått gränsen för vad som kan uppnås med 40nm tillverkningsprocessen. Upton har inte gett upp, men som anger: “vi kommer att få det så småningom”.

När det anländer, fansen måste agera snabbt – med varje ny Raspberry Pi lansera produkter har mött massiv efterfrågan och har snabbt sålt av sina första produktionen, och Raspberry Pi 4 är nästan garanterat att göra samma sak. Presumtiva köpare bör också räkna med att få ett tak på antalet enheter som du kan beställa på en gång, en åtgärd för att förhindra potentiella scalpers.

Raspberry Pi 4 specifikationer och funktioner

Med tanke på de problem som utveckling, det är fortfarande inte ett ord om de tekniska specifikationerna kan komma att stå i Pi 4. Med tanke på att företaget kämpar för att förnya sig med den nuvarande 40nm, är det troligt att vi får se en övergång till en alternativ tillverkningsprocessen, att erbjuda mer effektiv kisel.

Som för funktioner, Raspberry Pi 3 redan innehåller Bluetooth-och Wi-Fi-stöd, så är vi sannolikt inte att se någon större nätverk uppgraderingar. Du kan också förvänta formfaktor för att förbli detsamma, med tanke på lagets fokus på samverkan mellan Pi generationer.

Portar är ett område där vi kan se några verkliga förändringar. Till exempel, USB, Typ C kan hantera makt, data och video-överföring – vilket innebär att en USB-port C kunde göra jobbet för varje befintlig ingång finns på Pi: 3.

Raspberry Pi 4 prissättning

En av de främsta orsakerna till den ursprungliga Raspberry Pi var så billigt var att den var avsedd att vara överkomliga för föräldrar vars barn ville få in datorer. Detta uppdrag uttalande är fortfarande kärnan till allt som Raspberry Pi Foundation gör, så att vi inte skulle förvänta oss några betydande prisökningar med Raspberry Pi 4. Skapare Eben Upton har varit väldigt bestämd om att vilja hålla priset så nära till $35 som möjligt.

Efter att ha sagt det, du förmodligen vill punga ut lite extra när Pi 4 så småningom kommer fram, så kommer den att komma med lite mer än en själva maskinen. Alla tillbehör såsom tangentbord, skärmar, huv eller kablar måste köpas separat.

Lyckligtvis återförsäljare som Pimoroni, RS Components och Pi Hut kommer nästan säkert att sälja färdiga startpaket med allt du behöver för att komma igång. Varnas dock, det är oerhört sannolikt, baserat på efterfrågan för de sista generationerna av Pi, att efterfrågan är långt större än utbudet. Detta kommer förmodligen att leda till brist på starta, och kan innebära att order är begränsade till en per kund för att avskräcka scalpers.

Tidigare nyheter

10/03/2017: Raspberry Pi skapare Eben Upton har sagt DET Pro som utvecklingen av framtida enheter såsom Raspberry Pi 4 är sannolikt att försvåras av den enkla anledningen att hårdvaran är att nå sin tekniska begränsningar.

“Vi typ vid slutet av vägen för 40 nanometer,” sade han i en intervju. “Det finns inte mycket mer du kan göra i denna process, eftersom det i slutändan är du begränsad av termik. I slutet, du kan lägga till så mycket kisel område som du vill, eftersom om du inte har råd att växla transistorer i kisel, eftersom det kommer att laga mat, då kan du inte komma snabbare.”

Men Upton gjorde det tydligt att detta inte innebär att Raspberry Pi Foundation kommer att ge upp på att göra hårdvara, och sade: “jag skulle älska att göra mer greja.”

26/01/2017: Raspberry Pi Foundation har meddelat att Google kommer att hjälpa integrera AI-verktyg till Raspberry Pi, förmodligen kommer ut med lanseringen av Raspberry Pi 4.

Företaget uppmanar utvecklare att arbeta med Google för att införa sådana funktioner till Raspberry Pi ekosystem och så har uppmanat Raspberry Pi gemenskapen för att ge synpunkter via en enkät.

“Hej, beslutsfattare! Tack för att du tar dig tid att ta vår undersökning,” Google skrev i sitt meddelande. “Vi på Google är intresserad av att skapa smarta verktyg för beslutsfattare, och vill höra från dig om vad som skulle vara till mest nytta. Som ett tack till dig, kommer vi att dela med oss av våra fynd med gemenskapen så att du kan lära dig mer om beslutsfattare runt om i världen.”

Om utvecklarna skulle vilja se ansiktsbehandling eller känslomässiga erkännande, tal-till-text översättning eller behandling av naturligt språk, och det verkar troligt att Google är ivriga att hjälpa utvecklare att integrera sådana funktioner i sin Raspberry Pi innovationer.

“Undersökningen kommer att hjälpa [Google] få en känsla för Raspberry Pi gemenskapen, men det kommer också att hjälpa oss att få de typer av tjänster som vi behöver,” Raspberry Pi Foundation sagt.

Det är uppmuntrande att alla aktiva i samhället för att fylla ut Googles undersökning och hjälpa användarna att få de verktyg de behöver.