Microsofts bud kostnad Yahoo $79 miljoner

0
49

Yahoo har misslyckats med erbjudanden med Microsoft och Google kostnad webben företaget på minst $79 miljoner, arkivering visa detaljer.

Yahoo spenderade $79 miljoner på råd om dess potentiella övertagande av Microsoft och misslyckats samarbete med Google.

Internet företaget tillbringat mycket av förra året avvärja uppköpserbjudanden från Microsoft. Så desperat var företaget att inte falla in i Microsofts kopplingar som det slog en sökannonsering med Google, bara för att se Google återkalla en gång USA: s konkurrensmyndigheter började granska partnerskap.

Nu Yahoo ansökan till den AMERIKANSKA finansinspektionen (Securities and Exchange Commission avslöjar den verkliga kostnaden för den misslyckade affärer.

Ansökan anges företaget använt “$79 miljoner kronor för 2008 för externa rådgivare som är relaterade till Microsoft förslag att förvärva alla eller en del av företaget, andra strategiska alternativ, inklusive Google avtal, fullmakt tävling, och relaterade tvister försvar kostar”.

Affären, i själva verket kosta företaget mycket mer än $79 miljoner euro. Det är inte bara bolagets aktiekurs dawdling till mindre än hälften av det värde som det var den här tiden förra året, men verkställande Jerry Yang och föll ner på sitt svärd för sitt ståndaktiga vägran att sälja till Microsoft.

Nya Yahoo boss Carol Bartz har också tonade ned risken för att sälja hela bolaget till Microsoft. Men hon har inte uteslutit möjligheten av en slående söka partnerskap med Redmond.

“Det är för tidigt att diskutera våra strategiska alternativ,” hävdade en Q&A dokument distribueras av Yahoo förvaltning förra veckan, efter omstruktureringen. “För närvarande, ingenting är av tabellen och skapa värde för aktieägarna är vår första prioritet.”

Klicka här för att läsa vår tidslinje för Microsofts försök övertagande av Yahoo.