Microsoft att ta ut £10 för hosted SharePoint och Exchange

0
51

Microsoft hosted business program som kan testas från och med i dag i STORBRITANNIEN och 18 andra länder.

Microsoft tar sin värd versioner av Exchange och Sharepoint till STORBRITANNIEN, och i ett drag som sätter den mot Google Apps Enterprise.

På tyska tech-mässan CeBIT idag meddelade Microsoft att de Business Productivity Online Suite kan nu testas i 19 länder, däribland STORBRITANNIEN. Det erbjuder Exchange Online och SharePoint Online, liksom ett paket som kallas Office Communications Online, som erbjuder chatt och närvaro. Det kommer att finnas tillgängliga för köp i April.

Stephen Elop, vd för Microsoft Business Division, sade i ett uttalande: “Vi förväntar oss kunder att spara mellan 10 procent och 50 procent i IT-relaterade utgifter som ett resultat av att distribuera Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online för Office Communications Online och Microsoft Office Live Meeting.”

Företag kan prenumerera på hela Business Productivity Online Suite för £10.04 en månad per användare, eller välj och vraka mellan Exchange Online, SharePoint Online för Office Communications Online och Office Live Meeting. Microsoft sade att köpa hela paketet erbjuder en besparing på 38 procent jämfört med att köpa dem individuellt.

Microsoft meddelade också Online Deskless Worker Suite, som innehåller e-post, kalender och verktyg för samarbete, till ett pris av £2.01 per månad och användare.

Microsoft meddelade första online-paket förra hösten, kalla det för programvara plus tjänster”, snarare än den vanliga “software as a service.”

Microsoft meddelar att stora läkemedelsbolagen företaget GlaxoSmithKline hade redan skrivit upp för Business Productivity Online Suite för det är 100 000 anställda.

“Flytta till Microsoft Online Services som kommer att hjälpa GlaxoSmithKline skär operativa kostnader med uppskattningsvis 30 procent och skapa en variabel kostnad modell som kommer att ge ökad flexibilitet i framtiden”, säger Ingo Elfering, vice vd för it-Strategi, GlaxoSmithKline.

Klicka här för att läsa vår recension av Google Apps Premier Edition.