IT-personal överarbetade och underbetalda

0
53

Ny forskning av TUC har upptäckt att DET är proffs gör sex timmar obetald övertid i veckan, vilket understryker behovet av sitt Arbete Din Rätt Timmar” – kampanj.

DET arbetarna gör mer obetalt övertid per år än det nationella genomsnittet, enligt en undersökning som utförts av Trade Union Congress (TUC).

Det visade att en av tre IT-proffs arbetade i genomsnitt 34 dagar obetald övertid förra året, eller motsvarande sex timmar i veckan.

Det beräknas generellt att 5.24 miljoner människor i STORBRITANNIEN har arbetat i genomsnitt sju timmar och sex minuter obetald övertid i veckan eller 41 dagar år 2008, vilket var det högsta antalet sedan mätningarna började 1992. Det tidigare rekordet var fem miljoner under 2001.

Undersökningens resultat visade att med 33,8 procent av BRITTISKA arbetare övergripande drabbas av obetald övertid, en ökning med 1,5 procent jämfört med förra året.

Brendan Barber, TUC generalsekreterare konstaterade att lågkonjunkturen var att föra nya tryck för människor att arbeta obetald övertid, och ännu fler IT-proffs gjorde obetald övertid än förra året.

“Men inte alla obetald övertid är nyttigt arbete som bidrar till att övervinna recessionen”, sade han. “När människor är förståeligt att frukta för sina jobb arbetsgivare fortfarande har ett ansvar för att organisera arbetet på rätt sätt och se till att deras arbetsplatser inte får gripas av en lång timmar kultur.”

De nationella fackliga centrum genomförde sin forskning för att markera sin årliga “Arbeta Din Rätt Dag” – initiativet, som ägde rum i förra veckan.

Även om dagen var beskrivs som “lättsam” av TUC, det påpekade att för att arbeta långa timmar fortfarande behöver åtgärdas i STORBRITANNIEN arbetsplatser, särskilt i en lågkonjunktur, eftersom det kan leda till stress och utbrändhet, samt lägre personal och verksamhet produktivitet.

Professor Cooper, professor i organisationspsykologi och Hälsa vid Lancaster University, tillade att många IT-anställda som känner sig tvungna att lägga mer timmar i deras arbete, för att bevisa att den chef som de är engagerade och oumbärlig, på samma tid som internet-teknik var uppmuntrande: “följ-the-sun’ arbetsmönster.

“Dock konsekvent att arbeta långa timmar sannolikt kommer att påverka din hälsa negativt samt din produktivitet. En bra balans mellan arbete och privatliv, som erbjuder kvalitet tid hemma, är oerhört viktigt för både hälsan hos den anställde och att den långsiktiga hälsan för sina företag eller en organisation,” tillade han.