Google Glass Enterprise Edition mål viktiga verksamhet vertikaler

0
64

Google ger bäras tillbaka från de döda med företag med fokus efterträdare

Google Glass är officiellt tillbaka från de döda, efter att bolaget lanserat en efterlängtad ny version av sin augmented reality-headsetet som särskilt riktar sig till företagsanvändare.

Den andra omgången av företagets bärbara, kallad Google Glass Enterprise Edition, sport ett antal förbättringar jämfört med sin föregångare som mål för olika industrier och branscher.

“Vi har också gjort förbättringar i design och hårdvara, så att det är lätt och bekvämt för långvarig slitage,” bolaget skrev i ett blogginlägg meddelar den nya enheten. “Vi har ökat ström och batteri livet också.”

Google som ursprungligen lanserades en tidig pilot av enheten i 2014 – Google Glass Explorer Edition – som drogs från försäljning ett år senare efter det möttes med ett ljummet mottagande från konsumenter. Många har avfärdat den kan bäras som en sekretess-invaderande gimmick.

Rykten om en större företag fokus efterträdare cirkulerade efter sin död, som drivs på förra året med utseendet på eBay av en tidig prototyp för en andra generation av “Enterprise Edition” headset.

Google Glass Enterprise Edition marknadsförs speciellt till företag som till exempel tillverkning och verkstad där med att följa särskilda, rigorösa processer kan resultera i en hel del tid att kolla manualer och instruktioner i dokumentationen.

Genom att använda Glas för att placera dessa instruktioner direkt i användarens eyeline, komplett med rich media som animationer och video tutorials, kunder som GE, Boeing och Volkswagen har rapporterat en verkningsgrad av kapital för runt 10 procent i vissa fall, samt en generell minskning av fel.

Agco, en jordbruks-equipent tillverkaren har använt Glas för två år i sin fabrik för att skära inspektion gånger med 30% och utbilda personal tre gånger snabbare.

Peggy Gulick, Agco: s chef för business process improvement, sade: “Vi fann det största värdet från att använda Glas har varit i församlingen och kvalitet områden, genom enkel och snabb hands-free tillgång till instruktioner och checklistor som är nödvändiga att montera våra individuellt inredda traktorer. Vi har sett en betydande ökning av produktiviteten, och vår fabrik anställda har rapporterats vara mycket lyckligare för att göra sitt jobb.”

Som bärare kan också använda voice activation att starta appar om de arbetar med båda händerna, och det stöder också live video, för första-person felsökning och samarbete med kollegor som arbetar på distans.

Använd fall är påfallande lik Microsofts HoloLens headset. Ungefär som Google Glas, HoloLens är också inramade i första hand som ett samarbete och produktivitet enhet, med samarbete i realtid och utbildning lyfts fram som viktig användning-fall.

Google är också aggressivt inriktning vertikaler, som hälso-och sjukvård och logistik. Dock, snarare än att sälja Glas direkt till kunder, Google är i stället att eftersträva en helt channel-baserad försäljning strategi, att erbjuda Glas genom mer än tio viktigaste samarbetspartner inom industrin i olika vertikala marknader.

Tech jätten sa att det har mer än 50 kunder som använder Glas i sina verksamheter som en del av en tidig förhandsvisning programmet. Om det har mer framgång än konsument-inriktade föregångare återstår att se.

Bilden föreställer AGCO arbetstagare som använder Google Glas, courtesy of Business Wire

Se relaterade

Google Glas omdöme: Hands-on Google Glass enterprise edition går upp för försäljning på eBay Microsoft HoloLens hands-on: Är it-företaget-är du redo?