Foxconn annoncerer to løn stiger, efter at fabrikken selvmord

0
65

Factory

Efter 10 selvmord, Foxconn har annonceret to lønstigninger for arbejdere på Shenzhen anlæg.

Arbejderne på Foxconn International Holdings’ Shenzhen anlæg, hvor der er 10 ansatte, der menes at have begået selvmord, har fået deres anden løn stige i en uge.

Medarbejdere på anlægget, havde deres lønninger er steget med 30 pct. tidligere i denne måned, men i dag Foxconn, der fremstiller en lang række enheder, herunder Apple iPhone, er blevet enige om at skubbe betale yderligere.

Nu, at arbejdere på produktionslinjer i Shenzhen vil være i stand til at se deres 1,200 Kinesiske yuan (£122) en måned lønninger gå op til 2.000 yuan (£203). Men de bliver nødt til at fuldføre en tre-måneders arbejde ydeevne vurdering, før de kan få en bedre aftale.

“Kriterierne for at udføre det arbejde, resultater assessment […] er stadig til at være besluttet af virksomheden,” en erklæring fra Foxconn læse.

“Virksomheden er ikke i en position, på dette tidspunkt, at afgøre med sikkerhed, at den virkning, at løn og lønregulering, der er beskrevet ovenfor, vil have på koncernens finansielle resultater for året, der sluttede 31 December 2010,” det tilføjet.

Ud over de 10 selvmord på anlægget, yderligere tre arbejdere har efter sigende forsøgt at tage deres eget liv.

Ifølge Kinas Xinhua news agency, Foxconn havde besluttet at installere et sikkerhedsnet og har trænet cirka 100 psykiatriske rådgivere i et forsøg på at kontrollere situationen.

Selskabets andre kunder uden for Apple omfatter HP og Sony Ericsson. Steve Jobs, Apple ‘ s administrerende direktør, sagde for nylig, at han var “plaget” af de ting, der foregår på Shenzhen facilitet, men insisterede på anlægget er “ikke en sweatshop”.