Facebook involverar användare i T&Cs

0
50

Efter mycket kritik på senare tid, Facebook strävar efter att göra villkoren mer öppen för medlemmar.

Efter den senaste tidens motreaktion av kritik om dess villkor, Facebook är att öppna upp sin politik till användare för att samla in feedback och synpunkter på beslut.

Sociala nätverk jätte har presenterat två dokument – Facebook Principer

och Redogörelse för Rättigheter och Skyldigheter – att fokusera på rättigheter, politik ramar och villkor för användning resp.

“Vårt främsta mål på Facebook är att bidra till att göra världen mer öppen och transparent. Vi tror att om vi vill leda världen i denna riktning, så måste vi föregå med gott exempel genom att köra vår service på detta sättet,” sade Facebook ‘ s grundare Mark Zuckerberg, i ett blogginlägg.

“Med början i dag, ger vi dig en större möjlighet att uttrycka din åsikt över hur Facebook regleras….Jag tror att dessa åtgärder är oöverträffad i att främja förståelse och möjliggör deltagande på webben. Jag hoppas att du kommer att ta en titt på dessa dokument, läs dem noga och dela dina tankar.”

Kommentar till perioden för de två nya dokument kommer att avslutas den 29 Mars.

Men, Facebook betonade också att det inte kommer att vara så beroende av den feedback modellen att det blir ett hinder för att flytta snabbt för att starta nya saker.

“Facebook är fortfarande i verksamhet för att introducera nya och därför potentiellt omvälvande teknik. Detta kan innebära att våra användare regelbundet erfarenhetsbaserade justeringar till nya produkter så att de blir bekanta med dem, och innan de blir entusiastiska anhängare,” Zuckerberg tillade.

“Även om dessa produkter måste vara förenliga med de Principer och i enlighet med den Redogörelse för Rättigheter och Skyldigheter, de kommer inte att vara föremål för märke och kommentera eller rösta krav.”

Användare som var snabba med att lämna kommentarer på bloggen uttrycker sina åsikter på Facebook förändringar.

En användare som heter Margaret sade: “Allt jag kan säga är att öppenhet är en sak – med hjälp av mina personliga bilder utan mitt tillstånd är STÖLD. Du har inget behov av att använda sådana uppgifter. Glöm inte Herr Z att utan oss skulle du vara pank studenter som väntar på borden!”

En annan medlem som heter Sacha, till hennes tankar i debatten. “Om deklarationen från Herr Zuckerberg är sant – att Facebook medlemmar kommer att ha sitt att säga till om i den nya politiken – än är det en stor U-sväng från tidigare strategi – och en smartare,” sade hon.

“Jag ska läsa nu propositioner…Tar saker och ting till nominellt värde är inte nog för mig, särskilt efter händelserna i den sista månaden.”