DET PRO Månatliga Roundup: februari

0
54

IT-samhället aldrig stannar, som vi närmar oss en månad i världen av teknik.

Vi närmar oss våren redan? Månaden verkar ha flugit av. Även om det kan bero på att februari bara har 28 dagar…

I förra månadens roundup vi slutade med Twitter, så denna månad kommer vi också att börja med Twitter. Stephen Fry sa för oss vad många av oss i hemlighet trodde att han redan var – att han är Vice Vd för Twitter.

Vissa läsare kan fortfarande vara förvirrad över vad all uppståndelse handlar om. Om så är fallet, kolla in DET PRO praktisk guide till hur det skulle kunna vara ett användbart stöd till företagens produktivitet.

Du kan också komma ihåg att vi hade lite snö i början av månaden – som lamslagit landet. Om företag inte har rett ut sina distansarbete politik som de hade bättre reda ut dem innan nästa släng av snö.

Internet-säkerhet och reglering av innehåll var också en stor fråga i denna månad, och kommer att fortsätta att vara ett problem på grund av den känsliga frågor om övergrepp mot barn och yttrandefrihet som är inblandade.

Förhoppningsvis, 100 procent i Storbritannien håller material som till exempel barnporr är fel, och många tror att arbetet med Internet Watch Foundation (IWF) är fullt giltigt.

Barnens välgörenhetsorganisationer har uppmanat alla Isp: er är överens om att blockera webbplatser som IWF säger borde förbjudas, snarare än 95 procent att det för närvarande gör.

Självreglering av internet-industrin verkar ha fungerat i den största hittills, så om inte staten tvingar de andra fem procent att följa IWF återstår att se.

Februari var också den månad av Mobile World Congress i Barcelona, Svart Hatt i Washington DC och VMWorld i Cannes. Och DET PRO var där för att täcka världar av mobil kommunikation, säkerhet och virtualisering på alla tre händelser.

Är det möjligt att få igenom en roundup utan något omnämnande av Apple, Microsoft eller Google?

Det är ganska osannolikt självklart. Och vi kan inte den här månaden eftersom Apple eget pratade om Steve Jobs under en särskild sammankomst, Microsoft rubba arbetstagare som sagts upp med att försöka få tillbaka pengar av dem och Googles Gmail hade lite av en rolig tur.

För en vecka-för-vecka syn på vad februari har att erbjuda oss, kolla in vårt veckovisa rapporter nedan.

Veckan i över 6 februari – Hur snön bröt Storbritannien

Veckan som gått 13 februari – att Hålla internet säker för barn

Veckan i över 20 februari – Barcelona till Washington och tillbaka

Vecka i över 27 februari – Gmail misslyckas, världen winces