Dell sänker kostnaderna, meddelar senaste bokslut

0
57

Dell har meddelat kostnads-och nedskärningar på totalt $363 miljoner euro.

Dell har meddelat vad man kallar fast rörelseresultat mitt i en global nedgång i IT-utgifterna.

Trots de ‘starka’ – taggen, intäkterna för senaste kvartalet minskade med 16 procent och Dell attribut mycket av sin ekonomiska styrka för att skära kostnader. Rörelsens kostnader minskade med £363 miljoner (£254 miljoner euro), jämfört med samma kvartal föregående år. Intäkterna för helåret (FY2009) var $till 61,1 miljarder euro (£42,8 miljarder euro).

I Mars förra året, Dell meddelade att man planerar att minska kostnaderna med 3 miljarder dollar (£2,1 miljarder euro). Dessa kostnadsbesparingar ambitioner upprepades igen förra månaden. Igår, Brian Gladden, Dells ekonomichef, förklarade att detta mål hade nu höjas.

“Vi sade i Mars förra året att vi skulle minska kostnaderna med 3 miljarder dollar årligen i slutet av verksamhetsåret 2011,” sade han. “Kostnaderna för de åtgärder vi vidtog under det gångna året har gjort oss mer konkurrenskraftiga och levererat värde till kunder i ett utmanande ekonomiskt klimat. Faktum är att vi nu har ett tydligt syfte att ytterligare möjligheter, och höjer vår kostnad för utsläppsminskning till sek 4 miljarder.”

Företaget sa att det kommer att ta ytterligare kostnadsbesparande åtgärder under nästa budgetår sa att det skulle hjälpa det att växa fram en stark position när lågkonjunkturen kommer till ett slut. “Inom vår verksamhet, vi är mycket disciplinerad hantering av kostnader, skapa lönsamhet och kassaflöde, och att investera på ett sätt som separat Dell från andra idag och när ekonomin oundvikligen att förbättras”, sade Michael Dell, bolagets styrelseordförande och verkställande direktör.

I Europa, intäkter var $3 miljarder i kvartalet, motsvarande en 17-procentig minskning, medan produkten transporter minskade med 19 procent.