Dags att Ta med Din Egen DATOR?

0
50

BYOPC – glömma att använda standard laptop som delas ut av ditt företag, är det dags att använda virtualisering för att låta användarna ta med sin egen DATOR att arbeta.

Klient-virtualisering kan leda till upphandling av bärbara datorer och andra enheter klienten flyttar från IT-avdelningen till slutanvändare, som liknar vad som i allt högre grad fallet med mobiltelefoner i företag, högtalare på VMware ‘ s VMworld Europe har sagt.

Bärbara datorer blir allt mer personlig och consumerised, klient-virtualisering kunde hålla tangenten för att tillåta företag att välja sina egna enheten – och ens egna it – samtidigt som deras arbetsgivare ” IT-avdelningen erbjuder nödvändiga data och applikationer via en virtuell maskin (VM) över nätverket.

Detta är inte nya. VMware har släppt sin första desktop virtualisering produkter för tio år sedan. Men, bredband och processorkraft nu göra levererar en PC bild över IP-nätverk en möjlighet, medan consumerisation of IT gör att det är önskvärt.

Den BYOPC system på ett effektivt sätt skulle vara “desktop as a service”, VMware: s vd Paul Martiz Martiz sagt, samtidigt som chief technology officer Stephen Herrod beskrivs det att DET PRO som “personalägd DET” och föreslog att det kunde vara mycket som hur vissa företag erbjuder sina anställda ett stipendium för att välja sin egen mobiltelefon.

“Idag, enheter och användare miljöer är synonymt… som kommer att förändra”, tillade Jocelyn Goldfein, VMware ‘ s klient general manager. “Det kommer att vara agnostiker till enheten… vad verksamheten äger är miljön, utsikten.”

Martiz sade att det är dags att “administrera användare, inte enheter” – något som sker redan när c-nivå chefer vill att oss en Apple-dator, men som bör ske för resten av företaget, för, sade han.

“Som en industri, vi fick tillbaka,” sade han. “Detta är verkligen en fråga om användare… människor att stanna, enheter kommer och går.”

Klicka här för mer virtualisering nyheter från VMworld Europe 2009