BBC kranar tidigare Yahoo talang

0
49

John Linwood, fd Tidigare Yahoo sociala nätverk guru, är inställd på att ansluta till BBC i April, efter att ha lämnat sökning på internet giant förra månaden.

BBC har meddelat att utnämningen av den tidigare Yahoo verkställande John Linwood som ny chief technology officer (CTO).

Linwood lämnade sin befattning som Yahoo ‘ s senior vice president för international engineering förra månaden, där han var ansvarig för utveckling, distribution och leverans av företagets alla tjänster utanför OSS.

Som BBC: s CTO, han kommer att ta ansvar för att leverera sina it-strategi. Rollen omfattar underhåll av den tekniska infrastrukturen bakom alla BBC-produktionen.

Linwood kommer också att hantera de tekniska aspekterna av sin Väst One conference centre och den nya, specialbyggda MediaCity venture flytta flera avdelningar Salford, förutom att övervaka företagets IT-behov.

Under sin tid på Yahoo, han var krediteras med utveckling av några av bolagets mest framgångsrika konsumentprodukter, inklusive sociala nätverk, sociala medier och användargenererat innehåll, genom att mer traditionella webb egenskaper såsom medier, e-handel och sök.

Innan hans fyra år med Yahoo, han har haft olika roller under 11 år på Microsoft.

Erik Huggers, BBC Future Media & Technology chef sa Linwood erfarenhet med software engineering skulle hjälpa BBC flytta in i den digitala tidsåldern, där innehållet produceras och distribueras med hjälp av digitala plattformar.

“Med 28 års erfarenhet som systemutvecklare executive, John’ s utnämning lägger till kritiska expertis till våra stolta broadcast teknik arv”, sade han.

Den senaste utnämningen är en del av Huggers ” omstrukturering av Future Media & Technology-divisionen, som BBC ser ut att omdefiniera sin roll i ett föränderligt medielandskap för public service-sändningar.

Linwood sade: “jag ser fram emot att föra min erfarenhet i software engineering för att hjälpa BBC dra full nytta av den senaste tekniken inom tv-produktion och distributionskedjan.”

Han kommer att officiellt ta upp sin nya roll i början av April.