Premierminister afslører planer for åbning af offentlige data

0
51

Top IT earners

Som en del af et drev til at forsøge at øge gennemsigtigheden, David Cameron, har navngivet top-earning embedsmænd, der arbejder i DET.

Statsministeren har skrevet til alle Offentlige myndigheder i denne uge, at fortælle dem om sine planer om at gøre offentlige data mere gennemsigtig.

David Cameron har lovet at gøre mere oplysninger er let tilgængelige online, så borgerne kan følge med i, hvad deres skatter betaler for.

Pantet følger Sir Tim Berners-Lee ‘ s kampagne for åbne data, som han kaldte for i løbet af ikke-for-profit TED (Technology, Entertainment, Design) konference i juli sidste år, og gentog i sidste uge, da hans Institut for Web Videnskab faldt offer til Offentlige nedskæringer.

I sit brev, Cameron sagde: “Større gennemsigtighed på tværs af Regeringen er i hjertet af vores fælles forpligtelse til at give offentligheden mulighed for at holde politikerne og de offentlige myndigheder-konto, til at nedbringe underskuddet, og levere en bedre værdi for pengene i de offentlige udgifter og til at realisere betydelige økonomiske fordele ved at gøre det muligt for virksomheder og non-profit organisationer til at opbygge innovative applikationer og hjemmesider ved hjælp af offentlige data.”

I januar, Labour-Regeringen startede bolden med åbne data er, når det er indført data.gov.storbritannien hjemmeside.

Nu er Cameron og hans koalition, fortsætter med at presse på for flere oplysninger, der stilles til rådighed, med oplysninger om antallet af MRSA-infektioner på et hospital-hospital grundlag – samt finansministeriets MØNTER database over offentlige udgifter og nogle af de første dokumenter til at blive offentliggjort.

Regeringen har også offentliggjort en liste over lønninger for tjenestemænd, der tjener over £150,000. Af 173 tjenestemænd, syv arbejde primært i DET.

Top-lønmodtager er Joe Harley, IT-direktøren og chief information officer (CIO) ved Institut for Arbejde og Pensioner, der tjente mellem £245,000 og £249,999 et år.

Han blev efterfulgt af John Suffolk, CIO i statsministeriet og formand for CIO råd, tjene mellem £205,000 og £209,999 et år. Den øverste kvinde i den offentlige sektor, Christine Connelly, CIO ved Institut for Sundheds -, tjener £200.000 til £204,999, som data viser.

Afrunding de høje indkomster, var Andy Nelson, CIO i justitsministeriet (£190,000 -£194,999), Phil Pavitt, CIO for HM Indtægter og Skikke (£180,000-£184,999), Martin Bellamy, IT-direktør hos Department of Health (£på 160.000,-kr 164,999) og Nick Drachmann, direktør for it-portefølje og programmer, justitsministeriet (også £på 160.000,-kr 164,999).

Regeringen viste også, at Cabinet Office Minister Francis Maude bliver formand for den nye Offentlige Sektor Gennemsigtighed Bestyrelsen, som vil forsøge at sætte åbne data, standarder på tværs af den offentlige sektor og udvikle den såkaldte juridiske Ret til Data.

Bestyrelsen vil omfatte Berners-Lee og Professor Nigel Shadbolt, der skulle til at arbejde på Institut for Web Videnskab sammen med world wide web-skaberen.

Statsministeren bekræftede også hans løfte om at offentliggøre alle fremtidige statslig Forvaltning og IKT-aftaler online. Dette vil begynde i juli, sagde han.